Brazilija, prva favoritinja SP, si je že po dveh krogih priigrala uvrstitev v osmino finala. Potem ko je premagala Srbijo z 2:0, je dane v slabi in nezanimivi tekmi še borbeno in taktično disciplinirano Švico z 1:0. Obema tekmama je skupno, da Srbi in Švicarji niso niti enkrat streljali v okvir gola Brazilije, kar pomeni, da je vratar Alisson še brez obrambe. Tekmo je v 83. minuti odločil Casemiro s strelom iz prve, ko je neubranljivo zadel levi kot odličnega vratarja Sommerja.

Kamerun in Srbija sta odigrala najbolj noro in dramatično tekmo letošnjega SP. Kamerun, kjer so zaradi taktične nediscipline na igrišču na tekmi s Švico izključili vratarja Andreja Onanaja, je povedel z 1:0. Nato je Srbiji uspel velik prebrat z dvema goloma v sodnikovem dodatku prvega polčasa in na enim začetku drugega polčasa za vodstvo 3:1 in vsi so pričakovali nove gole Aleksandra Mitrovića ter druščine. A so Srbi nehali igrati, ravnovesje je porušila poškodba branilca Strahinja Pavlovića (soigralec Benjamina Šeška v Salzburgu), kamerunski junak pa je v protinapadih postal igralec s klopi, 30-letni Vincent Aboubakar z golom in podajo.Na udaru kritik se je seveda znašel selektor Srbije Dragan Stojković, kateremu očitajo tudi slabo telesno pripravljenost ekipe. »Frustriran sem. Po vodilnem golu Kameruna je ekipa reagirala odlično in se dvignila. Po vodstvu 3:1 je treba biti pameten in inteligenten, da tekmo pripelješ do konca. Mi smo naredili napako pri postavljanju nedovoljenega položaja, ki si je na takšni ravni tekmovanja ne smeš privoščiti. Takšen amaterski pristop nas je stal zmage,« je povedal Dragan Stojković.

Po Franciji in Braziliji se je danes zvečer z drugo zmago v skupini v osmino finala uvrstila še Portugalska. Junak zmage, s katero so se Portugalci bržčas v osmini finala izognili Brazilcem, je bil Bruno Fernandes, neke vrste osmoljenec pa Cristiano Ronaldo. Vodilni zadetek je bil dolgo časa v lasti Ronalda, a so sodniki po nekaj minutah določili, da je bil strelec Fernandes, potem ko se po njegovemu predložku Ronaldo ni dotaknil žoge z glavo. Ker je portugalski selektor Santos v 82. minuti s trojno menjavo zamenjal Ronalda, slednji v sodnikovem podaljšku ni izvajal najstrožje kazni, iz katere je bil suvereno uspešen Fernandes. Izpostavimo še, da sicer zvezdniški napad Urugvaja na dveh tekmah še ni dosegel zadetka, kljub temu pa Južnoameričani ohranjajo možnosti za uvrstitev v osmino finala.

Vrstni red po 2. krogu, skupina G: Brazilija 6, Švica 3, Kamerun in Srbija po 1; skupina H: Portugalska 6, Gana 3, Južna Koreja in Urugvaj po 1.

Jutri bodo začeli s tekmami tretjega kroga, v katerem bosta v vsaki skupini obe tekmi ob isti uri. V skupini A bosta ob 16. uri tekmi Nizozemska – Katar in Ekvador – Senegal, vrstni red: Nizozemska in Ekvador po 4, Senegal 3, Katar 0. V skupini B bosta ob 20. uri tekmi Wales – Anglija in Iran – ZDA, vrstni red: Anglija 4, Iran 3, ZDA 2, Wales 1.