Na severu Evrope so bile razmere za skoke znova odlične in najboljši asi letenja na smučeh so prikazali nekaj izvrstnih skokov. Na eni največjih velikih skakalnic na svetu je bilo nekaj izjemno dolgih skokov, najdaljši med vsemi pa je že v kvalifikacijah uspel Norvežanu Halvorju Egnerju Granerudu, ki je pristal pri kar 150,5 metrih in tako postavil nov rekord skakalnice.

Norvežan je odlično formo potrdil tudi na tekmi, ko je zbral 304,5 točke za skoka dolga 139 in 145 metrov. Bilo je dovolj, da je še 14 v karieri stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, a na njej ni stal sam. Sicer redko viden prizor, a danes je enako število točk kot Norvežan zbral tudi Stefan Kraft. Avstrijec je skočil 140 in 147 metrov, zanj pa je bila to že 26. zmaga v karieri. Na najnižjo stopničko je nekoliko presenetljivo stopil Japonec Naoki Nakamura, ki mu je tovrsten podvig uspel prvič v karieri.

Lanišek znova odličen

Takoj za najboljšimi tremi pa je tekmovanje zaključil najboljši Slovenec in včerajšnji zmagovalec Anže Lanišek. Žaba je bil po prvi seriji celo na drugem mestu in je zaostajal zgolj za vodilnim skakalcem v svetovnem pokalu, Poljakom Dawidom Kubackim, a je v finalu oder za zmagovalce zgrešil zgolj za tri desetinke točke. Lanišek je v prvi seriji skočil 145, v drugi pa 139 metrov. Kubacki je v finalu nazadoval na šesto mesto.

Novo uvrstitev v petnajsterico je s 15. mestom zabeležil Peter Prevc, ki mi je uspel predvsem dober drugi skok, v prvi pa je zopet naredil napako na odskočni mizi. Timi Zajc, ki je odlično skakal na treningih je v želji po dobrem rezultatu tudi danes delal napake in je bil 22.  Točke pa sta s 24. in 29. mestom ujela še Lovro Kos in Domen Prevc.