Na zahtevni, 187 kilometrov - v zaključku dirke so tekmovalci morali petkrat premagati vzpon na San Luco - dolgi progi je bil močnejši Španec Enric Mas (Movistar), ki je imel na koncu 12 sekund prednosti pred dvakratnim zmagovalcem Toura. Tretje in četrto mesto sta osvojila veterana, Italijan Domenico Pozzovivo in Španec Alejandro Valverde.

»Mislim, da smo opravili dobro delo. Enric je bil danes na zadnjem vzponu močnejši, moram priznati, da je bil boljši, a sem vseeno zadovoljen. Če primerjam lansko dirko tukaj, sem bil precej boljši, viden je napredek. Mislim, da sem v dobri formi in lahko optimistično pričakujem dirko po Lombardiji, ki sem jo lani dobil. Letos je proga nekoliko drugačna, a mi grem vseeno v Lombardijo z visokimi pričakovanji,« je po dirki organizatorjem dejal Pogačar.

Na dirki, ki jo je že dvakrat dobil Primož Roglič, a letos lanske zmage na njej ni branil, je bil Pogačar edini slovenski predstavnik.

Še pred moškimi so se na nekoliko krajši progi merile tudi ženske, zelo solidni uvrstitvi sta zabeležili Urša Pintar in Pogačarjeva izbranka Urška Žigart, prva je bila z zaostankom 33 sekund za zmagovalko Eliso Longo Borghini 11., druga pa je bila šest sekund počasnejša in se je uvrstila mesto za reprezentančno kolegico.

Tjaša Sušnik (BTC City Ljubljana Scott) je bila 41., njene moštvene kolegice Nika Bobnar, Erika Jesenko in Ana Ahačič pa so se uvrstile na 62., 71. in 108. mesto.