Sladice z jabolki so resnično nekaj posebnega in obožujejo jih prav vsi. Ker so jabolka na voljo vse leto, lahko to sladico pripravite kadarkoli v letu, vendarle pa je najbolj čudovita prav v jesenskem ali zimskem času. Spomladi in poleti raje pripravimo sladice z drugim sezonskim sadjem.

Poleg jabolk pa so v pecivu tudi orehi. Ti niso le dobri in se odlično ujemajo z jabolki, ampak so tudi zelo zdravi, saj vsebujejo veliko omega 3 maščob, hranljivih snovi in mineralov, ki vplivajo na obnovo tkiv, celjenje ran in presnovo sladkorja, izredno koristni pa so tudi za delovanje možganskih funkcij.

Če pecivo pripravite s polnozrnato moko in rjavim sladkorjem namesto z belo moko in belim sladkorjem, bo to pecivo bolj zdravo in si za tato lahko privoščite tudi za zajtrk. Ker je mehko več dni, si ga pripravite v začetku tedna in ga imejte za zajtrk, skupaj s čajem ali kavo, še ves teden. Seveda je nujno, da ga v tem primeru hranite v neprodušno zaprti posodi in v hladilniku.

To pecivo je sicer dobro mlačno ali sobne temperature. Mlačnega lahko za še večjo uživancijo postrežete z vanilijevim sladoledom. Pecivo pa je super tudi z žlico grškega jogurta.

Najprej pa še nekaj idej za jedi (dve nista sladici!) z jabolki:

Hranljiva solata s pečeno zelenjavo, bulgurjem in jabolki

Pita galeta z jabolki

Jabolka (in čips) s čokolado in arašidovim prelivom

Ovsena kaša s karameliziranimi jabolki in cimetom

Gibanica palačinka 

Jabolčno-ovseni piškoti 

Applesauce: domača jabolčna kaša

Priljubljena Marina biskvitna jabolčna pita

Cvetačna solata z gorčično-medenim prelivom in kranjsko klobaso 

Hrustljav jabolčni čips s cimetom iz pečice

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/