Vsako peto podjetje je že bilo tarča kibernetskega napada in vsakih 39 sekund se zgodi kibernetski napad. Ni več vprašanje, ali boste napadeni, ampak kdaj boste. Kiberkriminalci aktivno iščejo razpoke, ranljivosti, nebranjene in skrbno varovane podatke, skratka kar koli, kar bi lahko pretvorili v denar s prodajo informacij oziroma podatkov ali pa z izsiljevanjem podjetij, organizacij, institucij in posameznikov.

Tarča posamezniki in podjetja vseh velikosti

V Telekomu Slovenije so v zadnjih letih s pomočjo avtomatizacije procesov, integracije umetne inteligence in strojnega učenja ter uporabe najsodobnejših varnostnih orodij storitev kibernetske zaščite razširili tudi na segment srednjih in malih podjetij. Tako kibernetsko zaščito zagotavljajo podjetjem vseh velikosti – od največjih poslovnih sistemov do najmanjših podjetij.

Za podjetja izvajajo tudi sistemske varnostne preglede in preglede varnosti storitev Microsoft, ki za razliko od enkratnih pregledov v določeni časovni točki zagotavljajo preverjanje v daljšem časovnem obdobju. Podjetjem svetujejo na področjih zagotavljanja skladnosti poslovanja in ustreznosti tehničnih ukrepov glede varovanja osebnih podatkov, upravljajo IT-infrastrukturo naročnikov (omrežje, strežnike, požarne pregrade, osebne računalnike) ter zagotavljajo sistem upravljanja varne poslovne mobilnosti in poslovnih aplikacij na vseh uporabniških napravah.

Sodoben operativni center kibernetske varnosti

V Telekomu Slovenije so že pred leti vzpostavili lasten operativni center kibernetske varnosti in ga certificirali po mednarodnem standardu za informacijsko varnost ISO 27001, standard ISO 22301 za zagotavljanje sistema upravljanja neprekinjenega poslovanja pa so v Telekomu Slovenije prejeli kot prva družba in edini telekomunikacijski operater v Sloveniji. V operativnem centru kibernetske varnosti vrhunski strokovnjaki s pomočjo nadzornih in analitičnih orodij varnostne dogodke obvladujejo 24 ur na dan, vse dni v letu. Varnostne storitve, ki jih center izvaja, Telekom Slovenije uporablja tako za lastne potrebe kot za druge organizacije in podjetja.

Več informacij je na voljo na www.telekom.si/poslovni-uporabniki. x