Slovenski superzvezdnik se je poškodoval na nedeljskem večernem treningu ob stiku z Edom Murićem. Kot je povedal selektor Aleksander Sekulić poškodba ni resnejše narave, je pa Dončić izpustil zadnji del današnjega treninga v dvorani Mercedes-Benz in si gleženj hladil z ledom.

»Luka je sicer opravil trening, a se mu je na trenutke videlo, da ga poškodba malce moti. Verjamem, da bodo vsi igralci do tekme s Poljsko v pripravljeni na boj, saj bodo morali zaradi odsotnosti Zorana Dragića dati še kakšen atom moči več od sebe,« je po današnjem treningu povedal selektor Aleksander Sekulić.

Da poškodba gležnja na desni nogi Luke Dončića ni težje narave, je nato nakazala reakcija Mikea Tobeyja, ki je po Sekuliću stopil pred slovensko sedmo silo. Na vprašanje, ali ima kakšen nasvet za Luko glede zdravljenja gležnja, je presenečeno vprašal. »A je kaj narobe z njegovim gležnjem. Nič ne vem. Danes je normalno treniral.«

Američan, ki si je gleženj zvil pred slabim tednom na tekmi proti Nemčiji, je nato povedal, da se ekipa zavzeto pripravlja na tekmo s Poljsko, ki jo je treba spoštovati, glede svojega gležnja pa je dejal, da je celo sam presenečen nad hitrim in uspešnim potekom rehabilitacije. Na tekmi proti Belgiji v osmini finala je Tobey igral dobrih 26 minut.

Pred številno zasedbo slovenskih novinarjev v Berlinu je danes prišel tudi generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Rašo Nesterović. Poudaril je, da verjame, da bodo slovenski košarkarji proti Poljski pokazali pravi pristop in da bodo osredotočeni na igro od prve minute dalje.

»Fantje so šampioni, igrajo v najboljših klubih po Evropi in ZDA, tako da so dovolj izkušeni, da vedo, kako se je treba lotiti tekmecev v tej fazi tekmovanja. Prepričan sem, da bodo v sredo pravi že v štartu tekme. Vse to je stvar pristopa in zbranosti,« je dejal Nesterović.

»Zavedati se moramo, da se ne bo nihče predal vnaprej, ker smo Slovenija oziroma evropski prvaki. Ravno obratno, hotel se bo še dodatno dokazati, saj bo na očeh celotne svetovne košarkarske javnosti. Naš ugled moramo potrditi na parketu,« je dodal generalni sekretar.

Tekma med Slovenijo in Poljsko bo zadnji četrtfinale. V torek ob 17.15 in 20.30 sta na sporedu tekmi Španija - Finska in Nemčija - Grčija, v sredo pa še Italija - Francija. Polfinala bosta v petek, 16. septembra, finale in tekma za 3. mesto pa v nedeljo 18. septembra.