V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, na vzhodu sprva še deloma jasno. Že zjutraj in dopoldne bodo v zahodnih krajih krajevne padavine in nevihte, ki se bodo popoldne razširile proti vzhodu. Možni bodo močnejši krajevni nalivi in sunki vetra. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 20 do 26, na vzhodu do 29 stopinj Celzija.

Obeti: V petek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami in nevihtami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Nekoliko hladneje bo. V soboto bo dopoldne večinoma sončno, popoldne pa bodo nastajale krajevne plohe ali nevihte.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem počasi slabi. Vremenska fronta se od zahoda bliža Alpam. Pred njo k nam od jugozahoda doteka topel in postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. Ob severnem Jadranu bo že zjutraj in dopoldne nekaj ploh in neviht, drugod pa se bodo začele pojavljati predvsem popoldne. V četrtek bo v krajih zahodno od nas že zjutraj in dopoldne nestanovitno s krajevnimi padavinami in nevihtami, ki se bodo popoldne postopno širile proti vzhodu. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo.

Biovreme: Danes bo vpliv vremena za večino ljudi ugoden, le najbolj vremensko občutljivi bodo lahko imeli manjše vremensko pogojene težave. V noči na četrtek se bo vremenska obremenitev stopnjevala in v četrtek čez dan bo vreme zmerno obremenilno vplivalo na počutje. Pri občutljivih ljudeh se bo obremenitev najpogosteje kazala kot povečan notranji nemir, razdražljivost, z manjšimi motnjami v spanju in hitrejšo utrujenostjo.