Podjetje Crypto.com – ki je plačalo hollywoodskemu zvezdniku Mattu Damonu, da se je pojavil v reklami za Super Bowl s sloganom »bogastvo je naklonjeno pogumnim« – je sedem mesecev po napaki ugotovilo, da je pomotoma preneslo večjo vsoto denarja na žensko iz Melbourna Thevamanogari Manivel.

Crypto.com, ki deluje kot Foris GFS v Avstraliji, je izplačalo 10,5 milijona dolarjev namesto 100 dolarjev povračila, potem ko je bila Manivelova številka računa pomotoma vnesena v polje za znesek plačila.

Podjetje je zato letos sprožilo pravni postopek na viktorijanskem vrhovnem sodišču, februarja pa je bila odobrena zamrznitev Manivelovega računa na Commonwealth Bank. Ta je sicer večino denarja prenesla na druge račune, vendar so bili tudi te kmalu zamrznjeni.

Sodišče je prejelo informacije, da je gospa 1,35 milijona dolarjev porabila za nakup hiše s štirimi spalnicami v Craigieburnu, lastništvo nepremičnine pa je bilo nato preneseno na Manivelovo sestro Thilagavathy Gangadory, ki živi v Maleziji. Njej so nato poskušali vročiti odredbe o zamrznitvi, vendar so bili pri tem neuspešni, saj ni nikoli odgovorila na e-pošto odvetnikov. Edino sporočilo, ki ga je posredovala, je bil e-poštni odgovor Manivelovim odvetnikom, v katerem je zapisala »prejeto, hvala«.

Manivelovi odvetniki so Crypto.com obvestili, da Gangadory še vedno »išče pravni nasvet«. Posledično je bila za podjetje izdana zamudna sodba, ki bi prisilila Gangadory, da čim prej proda nepremičnino, pri čemer naj bi denar šel nazaj podjetju, prejeli pa bi tudi obresti v višini 27.369,64 dolarjev.