Najmlajši sodelavci doma za starejše v kraju Kitakyushu so lahko stari največ štiri leta, njihovi starši ali skrbniki pa morajo podpisati pogodbo, po kateri lahko pridejo na delo »kadarkoli so razpoloženi za to«. Dojenčki in malčki si lahko privoščijo počitek vselej, kadar so lačni, zaspani ali nerazpoloženi, še piše v pogodbi.

Kot je povedala direktorica doma za starejše Kimie Gondo, imajo več kot 100 oskrbovancev, večinoma starih okoli 80 let, za neobičajno delo pa se je prijavilo že več kot 30 dojenčkov in malčkov. »Že samo pogled na majhne otroke našim varovancem nariše nasmeh na obraz,« je še dejala.

Otroci so ves čas lahko s svojimi starši, njihova edina »naloga« pa je, da gredo z varovanci na sprehod v otroškem vozičku.

Varovanci so nad malčki navdušeni in jih pozdravljajo, objemajo ter se pogovarjajo z njimi. »Tako ljubki so. Spominjajo me na čase, ko sem sama imela majhne otroke,« je dejala ena od oskrbovank za lokalno televizijsko postajo.

Tudi vodstvo doma je zadovoljno z novimi sodelavci. Po besedah direktorice so se nekateri malčki z varovanci tako zbližali, da so jim kot vnuki.