Prijave so odprte do 28. septembra, delavnice pa bodo potekale v oktobru in novembru. Primorski tehnološki park, ki organizira GoStartup akademijo, podjetjem v zgodnji fazi razvoja omogoča, da z znanjem zaobidejo nepotrebne napake in hitreje rastejo. O tem govorijo tudi rezultati podjetij. V inkubatorju Primorskega tehnološkega parka namreč deluje tudi sedem podjetij, starih od dve do osem let, ki so lani skupaj ustvarila več kot 10 milijonov evrov celotnih prihodkov. Prvi korak do takšnih rezultatov je GoStartup akademija.

Intenziven program za ustanovitelje podjetij

GoStartup akademija je intenziven program za ustanovitelje podjetij, kot jih izvajajo v najbolj naprednih inkubatorjih po svetu. Korak za korakom bodo udeleženci preverili, kako postaviti poslovni model, oblikovati produkte z visoko dodano vrednostjo, postaviti strategijo trženja in dvigniti podjetje na višji nivo. V zadnjih sedmih letih je v programu sodelovalo 78 podjetniških ekip, ki se razvijajo in hitro rastejo. »V ospredje GoStartup akademije smo postavili sodobno znanje ter prenos praktičnih izkušenj podjetnikov, saj želimo, da udeleženci skozi program hitro in vidno napredujejo«, je pojasnil Mitja Mikuž, vodja programov startup skupnosti Primorskega tehnološkega parka.

​GoStartup akademija je namenjena ustanoviteljem perspektivnih podjetij, starih do 36 mesecev, ne glede na panogo, sedežem v zahodni Sloveniji. Prijavijo se lahko ustanovitelji d.o.o., s.p., zavodov ali drugih oblik podjetij ter startup ekipe, ki imajo razvit produkt ali storitev in so v fazi prvega nastopa na trgu. Program sestavlja 12 tri- do štiriurnih delavnic, ki bodo potekale dvakrat tedensko. Udeleženci bodo prejeli tudi po 20 mentorskih ur s podjetnikom, ki jim bo svetoval pri razvoju podjetja. Upravičeni bodo do brezplačnega koriščenja coworking prostora v Primorskem tehnološkem parku za obdobje enega leta.

Skupnost podjetnikov, svetovalcev, mentorjev

Podjetniki svoje omejene vire usmerijo v razvoj produkta in trga. »Za njihovo znanje in povezave do pravih ljudi pa poskrbimo v Primorskem tehnološkem parku. Največja dodana vrednost našega inkubatorja je pravzaprav skupnost startup podjetnikov, svetovalcev in mentorjev, investitorjev in raziskovalcev, ki si pomagajo pri reševanju izzivov, delijo izkušnje in mnenja,« je pojasnila direktorica PTP Tanja Kožuh.

Udeleženci, ki bodo uspešno zaključili GoStartup akademijo, bodo vključeni v skupnost Primorskega tehnološkega parka, kjer podjetniki lahko na letni ravni izkoristijo do 10.572 evrov v obliki mentorstva, delavnic, programov in prostora za sodelo. Sredstva, ki jih Primorski tehnološki park vloži v znanje podjetnikov, pridobi na evropskih in državnih razpisih. Investicija v podjetništvo se neposredno odraža v rasti podjetij in napredovanju regije.