Leta 2019 je v Rosmalnu na Nizozemskem slavil na travnati podlagi. Turnir v Winston-Salemu je bil pripravljalni turnir pred odprtim prvenstvom Združenih držav Amerike, zadnjim turnirjem za grand slam v sezoni, ki se bo začel v ponedeljek v New Yorku. Sedemindvajsetletni Đere, ki je na lestvici ATP 89. igralec sveta, je zaigral v svojem četrtem finalu na turnirjih ATP, Mannarino, 65. igralec sveta, pa že v svojem enajstem.

Mannarino, ki bo na najnovejši svetovni računalniški jakostni lestvici ATP skočil na 45. mesto v tej razvrstitvi, je postal najstarejši prvak v zgodovini turnirja in prvi Francoz, ki je osvojil naslov na tem turnirju. »Moje telo se ne odziva tako dobro kot takrat, ko sem bil star 20 let, vendar sem še vedno pripravljen in dobro tečem,« je po zmagi povedal Mannarino, ki je za zmago dobil ček v višini 100.475 ameriških dolarjev (100.839 evrov).

Mannarino bo v prvem krogu OP ZDA igral z nizozemskim kvalifikantom Gijsom Brouwerjem, 184. igralcem sveta. Djereja pa čaka zahteven tekmec v uvodnem dvoboju US Opna, in sicer deveti nosilec Rus Andrej Rubljov.