Etapo je z dolgim begom zaznamovala večja skupina, na koncu pa je razpadla tudi ta, kar je Soler, ki mu je običajno namenjena vloga pomočnika, izkoristil za etapno zmago. Tekmeci so na koncu sicer še enkrat napadli, a v dramatičnem finalu je imel Soler, ki je moral tik pred ciljem še enkrat močno stopiti na pedala, dovolj moči.

Drugo mesto je kot najmočnejši v skupini desetih zasledovalcev zasedel Južnoafričan Daryl Impey, tretje pa Britanec Fred Wright, ki v skupnem seštevku za Molardom zaostaja dve sekundi. Trikratni zmagovalec Vuelte Primož Roglič je prišel v cilj z glavnino kot 23. z zaostankom 5:09 minute, 46. je bil v isti skupini Solerjev sotekmovalec Jan Polanc.

»Ta uspeh mi res veliko pomeni. Lani zaradi nesreče Vuelte nisem dokončal in sploh nisem vedel, če in kdaj se bom vrnil na kolo. Zato je majica še toliko bolj dragocena,« je v prvem odzivu povedal Molard, ki je imel rdečo majico v lasti tudi že v letu 2018.

Roglič je v skupnem seštevku zdrsnil na peto mesto, Polanc je 39.

Že v četrtek gre pričakovati nove spremembe. V Bilbau, kjer se bo prihodnje leto začel francoski Tour, se bo začela prva prva gorska etapa. Po 181 km se bodo kolesarji povzpeli na San Miguel de Aguayo.