Platforma Razturi na maturi dijakom pomaga reševati vsakodnevne tegobe, povezane s šolo. Na njej lahko dostopajo do videorazlag, zapiskov, interaktivnih vaj in webinarjev za matematiko, slovenščino in angleščino - za vse štiri letnike tako gimnazij kot srednjih šol. V Sloveniji je Razturi na maturi nepogrešljiv že za več kot deset odstotkov dijakov, na socialnih omrežjih pa dosega tudi po milijon ogledov in odzivov na določene vsebine. Recept za uspeh je kombinacija klasičnega izobraževanja s tehnologijo in pričakovanji generacije Z, pravita ustanovitelja startupa Lisa Mislej Vončina in Luka Vončina, katerega vizija je v prihodnjih petih letih aktivno pomagati milijonu dijakov širom Evrope, potem pa globalno približevati izobraževalne vsebine novim generacijam na podlagi tehnologije.

Ambiciozen prodor v tujino

Kot navaja Rok Zorko, partner v skladu Silicon Gardens, so se za investicijo v podjetje odločili, ker sta Lisa in Luka poleg odličnih dosežkov v Sloveniji pokazala predvsem ambicioznost za prodor na evropski trg. »Tako investitorji kot ustanovitelji močno verjamemo, da lahko Wise up zraste v izjemno uspešno podjetje, ki bo milijonom dijakov po vsem svetu predajalo znanje za bolj uspešno in srečno življenjsko pot.« Podjetje Wise up je v preteklosti že prejelo investicijo Slovenskega podjetniškega sklada in bilo izbrano za najboljši startup na Next Round konferenci. V minulem letu se je pri platformi Razturi na maturi uspešno povezovalo z največjimi študentskimi in dijaškimi organizacijami v Sloveniji ter lokalnimi klubi.

Lisa Mislej Vončina, soustanoviteljica startupa in profesorica angleščine ter nemščine, napoveduje, da jih čaka najtežja preizkušnja doslej. Investicijo že s pridom uporabljajo za dodaten tehnološki in vsebinski razvoj, saj bodo letos jeseni platformo predstavili nemškemu trgu: »Letošnje poletje je naporno in zelo delavno. Čakajo nas nove in vedno težje preizkušnje, vendar sem prepričana, da nam bo uspelo navdušiti tudi nemške dijake, zatem pa še druge po Evropi. Delo ni nikoli pretežko, če veš, da delaš dobro in ljudem pomagaš, da postanejo še bolj uspešni in samozavestni v šoli in kasneje tudi v življenju. Če pa s tem posredno še spreminjaš in nadgrajuješ izobraževalni sistem, tudi nič ne škoduje.«

Izjemno kakovostne vsebine

In zakaj so dijaki nad vsem, kar ponuja ekipa Razturi na maturi, tako navdušeni? Razlogov je precej: najprej zato, ker vedo, da je vsebina, do katere dostopajo na platformi, izjemno kakovostna, saj jo sestavljajo profesorji glavnih maturitetnih predmetov v skladu s slovenskimi učnimi načrti. Poleg platforme znanje dijakom približujejo tudi na socialnih omrežjih (TikTok in Instagram). Tam jim nudijo še neformalno izobrazbo. Njihova vizija je, da dijake opolnomočijo in jih pripravijo na odraslo življenje. Dijaki so platformo kar sami poimenovali Netflix za šolo. Do vsebin lahko dostopajo na podlagi mesečne, trimesečne ali celoletne naročnine. Za dijake med prvim in tretjim letnikom je celoletni dostop vsekakor modra naložba, saj si z njo zagotovijo odlično podporo pri delu za šolo, do katere lahko dostopajo kjer koli in kadar koli. Vedno pa lahko orodje tudi brezplačno preizkusijo, da se prepričajo, kako kakovostna je vsebina, ki jo ponuja.