Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg štiri kilometre. Proti Kranjski Gori je priporočen izvoz Lesce. Zaprt je uvoz Jesenice zahod proti Karavankam, na izvozu Jesenice vzhod, Lipce pa je dovoljeno samo za lokalni promet.

Na primorski avtocesti med Postojno in Brezovico proti Ljubljani je upočasnjen promet z zastoji na posameznih odsekih. Potovalni čas se podaljša za približno 15 minut.

Zaradi zagozdenega avtobusa je zaprta cesta Čepovan-Most na Soči na Vratih.

Promet je oviran na vzhodni ljubljanski obvoznici med Bizovikom in Strmecom zaradi živali na cestišču.

Čakalna doba za osebna vozila je do 30 minut pri vstopu v državo je na mejnih prehodih Obrežje, Metlika in Vinica, pri izstopu pa Gruškovje, Jelšanah, Metliki, Sečovljah in mejnem prehodu Starod. Na mejnem prehodu Gruškovje je tudi čakalna doba pri vstopu v državo več kot dve uri.

Omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol bo v nedeljo, 7. 8., med 8. in 22. uro.

Zaradi gašenja požara je v Italiji v obe smeri zaprta avtocesta Trst-Benetke, med Sesljanom in Vilešem v obe smeri. Promet je preusmerjen na vipavsko hitro cesto.

Na ljubljanski severni obvoznici potekajo dela med Zadobrovo in Tomačevim. Med Novimi Jaršami in Zadobrovo promet proti Zaloški poteka po dveh zoženih pasovih. Popolna zapora regionalne ceste Postojna-Rakov Škocjan, pri Ravbarkomandi je do nadaljnjega odpovedana zaradi požarne ogroženosti.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si