Obiskovalci Schönbrunna lahko s pomočjo virtualnih očal postanejo gostje na poroki cesarice Sisi in cesarja Franca Jožefa, prisluhnejo prvim Mozartovim skladbam ter se srečajo z Marijo Terezijo. Virtualni svet, ki temelji na odigranih prizorih, ponuja obiskovalcem pristno zgodovinsko izkušnjo.

Pri pisanju scenarija in ustvarjanju vsebine virtualnega potovanja v preteklost je podjetje Filmfinity pol leta tesno sodelovalo z znanstveniki. Za namen snemanja z igralci so dali izdelati 300 različnih kostumov.

»Medtem ko običajne animacije virtualne resničnosti človeško oko še vedno prepozna kot nerealistične, združujejo virtualna očala v dvorcu Schönbrunn nadrealistični svet z resničnimi ljudmi. To ustvari edinstveno poglobljeno izkušnjo, ki daje gledalcem občutek, da so dejansko obkroženi z resničnimi zgodovinskimi osebami. Za še večjo pristnost so očala opremljena s posebnimi slušalkami, kar omogoča potovanje v zgodovino z vsemi čutili,« so v Schönbrunnu povedali ob predstavitvi nove ponudbe.

24-minutno virtualno doživetje v poletni rezidenci Habsburžanov je namenjeno obiskovalcem od osmega leta dalje. Na voljo je v 19 različnih jezikih, in sicer vsak dan od 9. do 17. ure.