Tekme tretjega kroga bodo 4. in 11. avgusta, zadnjega pa 18. in 25. avgusta; Maribor bi na povratni tekmi gostoval. Poraženci zadnjih tekem bodo tekmovanje nadaljevali v konferenčni ligi. Če se Mariboru ne uspe prebiti v zadnji krog kvalifikacij evropske lige, bo v zadnjem konferenčne lige igral proti Šahtjorju Soligorsku ali Cluju.

Klub HJK Helsinki je bil ustanovljen pred 115 leti in je najuspešnejši na Finskem. Enaintrideseti naslov finskega prvaka je osvojil v prejšnji sezoni, trinajstkrat je bil podprvak, štirinajstkrat pa pokalni prvak. Tako kot Maribor v Sloveniji je edini na Finskem, ki je doslej igral v skupinskem delu lige prvakov in leta 1998 v prvem krogu izločilnega dela premagal Metz.

Klub Silkeborg je bil v istoimenskem danskem mestu ustanovljen leta 1917, na najvišjo raven danskega nogometa je prišel leta 1987 in je odtlej eden najboljših v državi. Prvak je bil v sezoni 1993/94, podprvak 1997/98, trikrat pa tretji v ligi, nazadnje v prejšnji sezoni. Večkrat je že sodeloval v evropskih tekmovanjih in leta 21996 osvojil nekdanji pokal Uefe intertoto.

Nogometaši Maribora so 26. julija na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij evropske lige v Kišinjovu izgubili proti Šerifu iz Tiraspola z 0:1 (0:0). Na prvi tekmi tednom dni prej v štajerski prestolnici sta se prvaka Slovenije in Moldavije razšla brez golov. Mariborčani pa so kljub temu ostali edina ekipa in Slovenije, ki v tej sezoni še nastopa v evropskih tekmovanjih.Evropska nogometna zveza (Uefa) je v Nyonu izžrebala tudi pare zadnjega kroga kvalifikacij konferenčne lige.

Šimundža z Ludogorcem proti Dinamu

Bolgarski Ludogorec, ki ga vodi nekdanji trener Mure, Mariborčan Ante Šimundža, bo v primeru zmage v tretjem predkrogu lige prvakov proti zagrebškemu Dinamu v zadnjem dvoboju za nastop v skupinskem delu najelitnejšega nogometnega klubskega tekmovanja igral z norveškim Bodo/Glimtom ali Žalgirisom z Litve, je določil žreb v Nyonu.

Prve tekme zadnjega dela kvalifikacij za ligo prvakov bodo 16. ali 17. avgusta, povratne tekme pa bodo teden dni kasneje.