Igra na srečo Mega Millions bo verjetno krepko spremenila življenje zaenkrat še neznanega dobitnika iz ameriške zvezne države Illinois. Ta je edini izbral pravih šest številk, ki so mu v petek prinesle jackpot v višini 1,337 milijarde dolarjev. Glavna nagrada se je v igri skozi tedne povečevala in s tem podpihovala sanje igralcev po vsej državi več kot tri mesece. Zadnjih 29 žrebanj je minilo, ne da bi jo podelili.

Petkov jackpot sicer ni rekorden, saj je najvišji znesek na svetu doslej januarja 2016 podelila druga ameriška nacionalna loterija Powerball, dobitek je znašal 1,586 milijarde dolarjev. Se je pa takrat jackpot razdelil med tri dobitnike. Druga največja nagrada doslej in najvišja, ki jo je v žep pospravil posameznik, pa je padla oktobra 2018 v igri Mega Millions. Znašala je 1,5 milijarde dolarjev.

Nagrado 1,337 milijarde dolarjev bo sicer zmagovalec prejel, če bo pristal, da bo ta k njemu kapljala v delih v prihodnjih 30 letih. Če bo srečnež izbral enkratno izplačilo, pa bo to znašalo 780,5 milijona dolarjev. Pomemben del nagrade bo sicer v obliki davkov pristal v državni blagajni.