Še vedno se tako pojavljajo posamezna žarišča. Obočje, kjer je minule dni pustišil požar, pravkar peletava policijski helikopter s termo kamero. Nova žarišča, ki so manjša in obvladljiva, se nenehno pojavljajo. Nazadnje je zagorelo med Kostanjevico in Vojščico.

Vsi so gledali v nebo

Tako prebivalci na goriškem Krasu kot gasilci, ki še naprej bdijo nad doslej največjim gozdnim pogoriščem v zgodovini Slovenije, so si za danes obetali padavine, ki bi dokončno ustavile nevarnost ponovne širitve požara. »Na Krasu vsi gledajo v nebo. Nekaj dežnih kapelj je že padlo, toda, ali jih bo dovolj, je drugo vprašanje,« so zjutraj sporočili iz regijskega štaba CZ za severno Primorsko. Vremenoslovci so dež napovedovali za celo državo, na kritičnem območju pa padavine naj ne bi bile izdatne.

Gasili tudi ponoči

Kar nekaj dela so gasilci imeli tudi ponoči, saj so se nenehno prebujala posamezna požarišča. Posredovati so morali na zahodnem delu med Novo vasjo in Hudim Logom ter na Trstelju, kjer pa se je vse dogajalo znotraj požarišča, je nočno dogajanje opisal nočni vodja intervencije Dani Boltar. »Na Krasu prave nočne idile še ni bilo. Nenehno se namreč prebujajo posamezna požarišča, a so bili gasilci pripravljeni in so hitro odgovorili,« so sporočili iz regijskega štaba za Civilno zaščito.

Ponoči je bilo na terenu aktivnih 139 gasilcev iz belokranjske gasilske regije ter v štabnem delu 10 gasilcev iz Gasilske zveze Nova Gorica - Šempeter.