Od samega začetka je bil ritem v etapi visok, bočni veter pa je ob že tako peklenski vročini (do 35 stopinj Celzija) okoli 110 km pred ciljem poskrbel za nervozo v glavnini. Veliko ekip je želelo biti v ospredju in se izogniti težavam ter morebitnemu trganju na več skupin.

Slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je bil vseskozi v ospredju, tudi preostali kandidati za visoke uvrstitve pa si večjih zaostankov niso privoščili.

Stresa s tem za najboljše še ni bilo konec, saj so ekipe sprinterjev v lovu na ubežnike porabljale precej moči. Grdo je na enem od krajših spustov padel tudi Avstralec Caleb Ewan (Lotto Soudal) in s poškodovanim kolenom izpadel iz glavnine.

V njej je okoli 55 km pred ciljem prišlo do prve umiritve stanja, a se vse ekipe niso strinjale s premirjem. Ekipa slovenskega sprinterja Luke Mezgeca, BikeExchange-Jayco, je okoli 45 km pred ciljem poskusila z vnovičnim lovom na sedem ubežnikov, a tudi sama pozneje obupala.

Med ubežniki so bili enostavno premočni, na čelu s sijajnima kronometristoma, Švicarjem Stefanom Küngom (Groupama-FDJ) in Italijanom Filippom Ganno (Ineos Grenadiers). Zmago pa je kljub vsemu pričakovano slavil 26-letni Pedersen (Trek-Segafredo). Napadel je okoli 12 km pred ciljem in s sabo odpeljal dva kolesarja.

Za Danca, svetovnega prvaka leta 2019, ki je zanesljivo slavil v zaključnem sprintu, je bila to 24. zmaga v karieri in prva na tritedenskih dirkah. Je pa letos slavil že šestič. Drugo mesto je v etapi zasedel Britanec Fred Wright (Bahrain-Victorious), tretje pa Kanadčan Hugo Houle (Israel-Premier Tech).

Pogačar in njegov rojak Primož Roglič sta prišla v cilj z glavnino skoraj šest minut za zmagovalcem. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) ima še naprej 2:22 minute naskoka pred Pogačarjem, tretji je Britanec Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), ki zaostaja 2:26 minute.

V soboto bo na sporedu zahtevna etapa od Saint-Etienna do Menda (192,5 km). Kolesarji bodo morali premagati pet kategoriziranih vzponov, trasa pa je zelo razgibana. Posebej zahteven bo zadnji vzpon na Croix Neuve (3 km/10,2 %), ki se bo začel pet kilometrov pred ciljem.