»Družina Gennara Anthonyja 'Tonyja' Sirica vas z veliko žalostjo, a tudi z neverjetnim ponosom, ljubeznijo in lepimi spomini, obvešča o njegovi smrti 8. julija zjutraj,« je igralčeva družina v petek zapisala v izjavi na Facebooku.

Njegov soigralec iz serije Sopranovi Michael Imperioli pa je po pisanju francoske tiskovne agencije AFP zapisal: »Z bolečino sporočam, da je danes umrl moj dragi prijatelj, kolega in partner v zločinu, veliki Tony Sirico.«

»Tony je bil kot nihče drug: bil je tako trden, zvest in srčen kot nihče, ki sem ga kdajkoli poznal. ... Danes mi je počilo srce,« je na Instagramu še zapisal Imperioli, ki je igral Christopherja Moltisantija.

Vzrok smrti po pisanju nemške tiskovne agencije dpa zaenkrat ni znan.

Sirico se je rodil leta 1942 v Brooklynu v New Yorku. V mladosti je bil pogosto aretiran, v zaporu pa se je navdušil za igro, ko je videl nastopati skupino nekdanjih kaznjencev.

Od poznih 70. let minulega stoletja je prevzel številne manjše vloge lopovov in pametnjakovičev ter nastopal v televizijskih oddajah, kot sta Kojak in Miami Vice, ter filmih z mafijsko tematiko, kot sta Dobri fantje in Mickey Blue Eyes.

Ko je dobil svojo najbolj znano vlogo v Sopranovih, legendarni seriji, ki je razkrivala zasebno življenje članov kriminalne združbe iz New Jerseyja, jih je štel že čez petdeset.