Petindvajsetletni Gabriel Jesus je v zadnjih šestih sezonah za meščane na domačem in mednarodnem prizorišču odigral 236 tekem in dosegel 95 golov.

Pred Jezusom so za topničarje, ki jih vodi 40-letni španski trener Mikel Arteta, letos poleti pogodbe podpisali še njegov rojak Marquinhos, Portugalec Fabio Vieira in Američan Matt Turner.

Franck Kessie iz lombardijske v katalonsko prestolnico

Nogometni velikan iz Barcelone pa je v svoje vrste zvabil Francka Kessieja. Petindvajsetletni nogometaš sredine igrišča iz Slonokoščene obale v Katalonijo odhaja kot prost igralec, v zadnjih petih letih pa je branil barve letošnjega italijanskega prvaka - AC Milana. Kessie se je z Barcelono dogovoril za sodelovanje do 30. junija 2026, njegova odkupna klavzula pa znaša kar 500 milijonov evrov.

Barceloni pa se je pridružil tudi Danec Andreas Christensen, ki je podpisal štiriletno pogodbo. Šestindvajsetletni srednji branilec je bil nazadnje član Chelseaja, v Katalonijo pa je prišel kot prost igralec. Tudi njegova odkupna klavzula znaša 500 milijonov evrov, je poročal Mundo Deportivo.

Srednjega branilca pa je pripeljal tudi Betis iz Seville. V Andaluziji bo po novem igral Luiz Felipe, ki je iz rimskega Lazia prav tako prišel kot prost igralec. Podpisal je pogodbo do poletja 2027.