Film pod zvezdami bo v četrtek, 14. julija, odprl prvenec slovenskega režiserja Darka Sinka Inventura, ki prinaša tragikomedijo o človeku, ki ugotovi, da so bile njegove predstave o lastnem življenju le iluzija. Projekcije se bo udeležila tudi ekipa filma, so sporočili iz Kinodvora.

Dan pozneje bo na sporedu predpremiera filma Tajni agent 117: Iz Afrike z ljubeznijo. Vohunska parodija, ki jo je režiral Nicolas Bedos, z Jeanom Dujardinom v glavni vlogi, je, kot so spomnili v Kinodvoru, nasmejala občinstvo na zaključni projekciji lanskega festivala v Cannesu. Obeta se še predpremiera Dobrega šefa, ki ga podpisuje režiser Fernando Leon de Aranoa, s trpko, a nadvse zabavno tovarniško satiro o sodobnih delovnih razmerjih z Javierjem Bardemom v naslovni vlogi. Film bo na sporedu v četrtek, 28. julija. Zadnja predpremiera bo 6. avgusta sklenila letošnji Film pod zvezdami. Nak, novi celovečerec Jordana Peela po filmu Zbeži!, Mi, ponuja zgodbo o treh prebivalcih samotne soteske v notranjosti Kalifornije, ki so priča čudnemu in srhljivemu odkritju. Film se po navedbah Kinodvora ponaša z režiserjevo značilno mešanico groze, humorja in provokativne družbene kritike. Letošnji program prinaša poleg Inventure še dva slovenska filma in eno koprodukcijo. V ponedeljek, 18. julija, bodo predvajali koprodukcijo Morena režiserke Antonete Alamat Kusijanović. Film prinaša zgodbo o dekletu, ki se v navidezni idili s soncem obsijane jadranske obale spopada z mračnimi silami patriarhata. V sredo, 27. julija, bo na ogled filmski prvenec Tijane Zinajić Prasica, slabšalni izraz za žensko, 3. avgusta pa bo sledila še premiera slovenskega filma Orkester v režiji Matevža Luzarja, ki je svetovno premiero doživel v tekmovalnem programu festivala v Cottbusu.

Na sporedu tudi uspešnice

Sicer si bo v letnem kinu mogoče ogledati številne filmske uspešnice, kot so Zgodba z zahodne strani Stevena Spielberga, Vzporedni materi Pedra Almodovarja, Vojvoda Rogerja Michella, Elvis Baza Luhrmanna, Drive My Car, ki ga je režiral Ryusuke Hamaguchi, Kupe št. 6 Juha Kuosmanena in Hiša Gucci Ridleyja Scotta. Celoten spored filmov je objavljen na spletni strani Ljubljanskega gradu.

Filmi bodo na sporedu vsak dan ob 21.30. Predvajani bodo v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi, pri filmih, katerih jezik ni angleški, pa bodo podnapisi tudi v angleščini. Cena vstopnice je 5 evrov, za predpremiere in premiere pa 6 evrov. Vstopnice so že v prodaji na blagajni Kinodvora ter blagajnah vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnje postaje vzpenjače.

Če bo deževalo oziroma bo vremenska napoved slaba, projekcija odpade. Nadomestna projekcija bo naslednji dan ob 21.30 v Kinodvoru. V primeru odpovedi predpremiere ali premiere bosta v Kinodvoru na sporedu dve nadomestni projekciji.