MGF nagrade so pred epidemijo podeljevali zgolj hrvaškim modnim ustvarjalcem, tokrat pa je organizatorka Gianna Apostolski v Dalmacijo povabila vrhunske modne strokovnjake iz cele regije. Glamurozno podelitev z večerjo in zabavo ob živi glasbi je vodila Ida Prestor. Nagrade je izbirala mednarodna strokovna žirija, v kateri je bil tudi slovenski poznavalec mode Sašo Radović.

Nagrado za življenjsko delo je dobila Matija Vuica, glasbenica in kreatorka, ki ustvarja že od sredine 80. let, danes pa njene obleke nosijo največje svetovne igralske in pevske zvezde na rdečih preprogah, celo na oskarjih! Posthumno so nagradili oblikovalca Gorana Lelasa za življenjsko delo, za najboljšo oblikovalko za ženske je nagrado prejela Splitčanka Anamarija Asanović. Luka Nižetić, tudi Splitčan, je bil nagrajen za modno ikono, čeprav je v izjavi, ki jo je posnel v naprej, saj zaradi obveznosti ni mogel na podelitev, povedal, da se sam ne počuti kot modna ikona, je pa vesel, če ga drugi vidijo tako.

Beograjčan Mišo Obradović je prejel nagrado za najboljšega fotografa, Pavla Predović pa je postala model leta. Akultura Slovenke Alenke Globočnik je postala regionalni oblikovalec leta, Tomislav Janičić pa je s svojo znamko TJ Jewelry osvojil nagrado za najboljše modne dodatke. Regionalna modna ikona je postala pevka Raiven, ki je v Split prišla samo za nekaj ur, saj je imela že naslednji dan operno premiero. Hvarčan Toni Carić Rico je bil nagrajen za najboljšega moškega oblikovalca, naj modna blogerica pa je postala Dunja Jovanić. Marko Feher, ki oblači tudi Dina Merlina, je najboljši regionalni oblikovalec, glavna nagrada pa je šla v roke fotografke Brune Kazinoti, ki objavlja v najbolj elitvnih svetovnih revijah.