Za pripravo najbolj kremaste bučkine juhe na svetu ne potrebujte ne krompirja, ne smetane za kuhanje. Kajti če pri kuhanju zelenjave prilijete toliko tekočine, da vso zelenjavo le pokrijete in nato vse še dobro spasirate, dobite svilnato kremno juho čudovitega okusa brez kakršnih koli dodatkov. Nato jo le še okrasite s popečenimi bučkami in baziliko ter uživajte!
Naravna bučkina kremna juha (Foto: arhiv Sitfit)
Ta juha je ena najboljših poletnih juhc, zlasti poleti, ko je bučk ogromno. Pripravi se zelo enostavno in zelo hitro, pa še tako okusna je. Za pripravo lahko uporabite tudi tiste bučke, ki niso bile pobrane dovolj hitro in so prevelike za druge recepte. Veliki bučki pred uporabo le odstranite večje koščice, da ostane le bučkino meso in njena lupina. Tudi te nikar ne olupite, saj je v njej veliko vitaminov, pa še tako lepo barvo dajo tej juhi.
Nekaj idej za porabo bučk si poglejte v nadaljevanju: