Po nekoliko težjem obdobju je slovenski motokrosist Tim Gajser očitno znova ujel zmagovalno formo. Po uspehu na VN Nemčije je bil 25-letnik iz Pečk pri Makolah razred zase tudi na VN Indonezije, kjer je dobil kvalifikacije, prvo in drugo dirko. Z novimi 50 točkami je še povečal prednost v skupnem seštevku, kjer ima pred drugim Jorgejem Pradom že 125 točk naskoka.

Na dirki v Samoti Sumbawi je bilo sicer na startu le dvajset dirkačev. Številni so jo izpustili zaradi takšnih ali drugačnih razlogov. Manjkal je tudi Francoz Maxime Renaux, pred tedni najresnejši tekmec Gajserja, ki pa se je na prejšnji dirki poškodoval. Po drugi strani pa je tekmoval povratnik po poškodbi, Renauxov rojak Romain Febvre, lani drugi motokrosist na svetu. V prvi vožnji je Gajser prevzel vodstvo nemudoma po startu in ga do cilja le še povečeval. V drugi je s tretjega mesta najprej prehitel Febvra, potem pa z atraktivnim manevrom na mestu, kjer tega ni pričakoval, še Prada. Španec je bil na koncu drugi, Francoz pa tretji.

»Bil je res odličen dan. Dosegel sem dve zmagi, predvsem pa sem se dobro zabaval na stezi. Prva vožnja je bila skoraj popolna, bil sem najhitrejši na startu in nadzoroval dogajanje,« je po dirki za spletno stran svoje ekipe Honda dejal Tim Gajser. »V drugi vožnji začetek ni bil tako dober, mi je pa uspelo nekaj res lepih prehitevanj. Zdaj je prednost v seštevku že 125 točk in sem res lahko zelo zadovoljen z dosedanjim potekom sezone. Prebivalci Sumbawe so nas res lepo sprejeli. Komaj čakam, da se naslednje leto vrnemo.« Gajser je bil sicer edini slovenski dirkač na tem prizorišču, saj v razredu MX2 Jan Pancar ni nastopil. V precej okrnjeni konkurenci je zmagal Francoz Tom Vialle.

Motokrosisti imajo zdaj krajši poletni premor, naslednja dirka bo na sporedu 17. julija v češkem Loketu.