Današnjo zadnjo etapo, 25,6 kilometra dolg kronometer, je sicer dobil Belgijec Remco Evenepoel (Quick Step). Bil je tri sekunde hitrejši od Valižana, Thomas pa je z današnjim uspehom postal sploh prvi britanski zmagovalec na dirki po Švici.

Tretji v današnjem kronometru pa je bil Švicar Stefan Küng (Groupama), ki je zaostal 11 sekund. Higuita je bil šele 11., zaostal pa minuto in 11 sekund ter zapravil 19 sekund naskoka po predzadnji etapi.

V skupnem seštevku letošnje izvedbe švicarske dirke je tako slavil Thomas, drugi je bil Higuita, tretji pa Danec Jakob Fuglsang (Israel - Premier Tech). Ta v zadnji etapi ni mogel nadoknaditi zaostanka za Kolumbijcem, Higuita je na koncu za zmagovalcem zaostal minuto in 12 sekund, Danec pa še štiri sekunde več.

A tekmovalno dogajanje na dirki je zasenčil val okužb z novim koronavirusom. Kot zadnji je danes odstopil Slovak Peter Sagan, ki je bil pozitiven po sobotni sedmi etapi, zanj pa je bila to že tretja okužba v 18 mesecih. Skupno je dirko zaradi zdravstvenih razlogov predčasno končalo več kot 40 tekmovalcev.