Čeprav je na tekmi nastopil izmučen zaradi bolezni in so bile razmere za nameček zaradi vročine izjemno težke, je svetovni prvak v elitnem motociklističnem razredu motoGP Fabio Quartararo (Yamaha) prišel do izjemno zanesljive zmage. Odlično se je pognal že s starta (v kvalifikacijah si je privozil drugi startni položaj), nato pa ves čas suvereno nadzoroval dogajanje in prišel do druge zaporedne, skupno pa tretje zmage v tej sezoni, ki je po današnji dirki točno na polovici – za dirkači je deset dirk od dvajsetih.

»Počutim se kar precej izmučeno. Ves teden pred dirko sem se boril z zdravstvenimi težavami, še zdaj me muči kašelj, a po drugi strani sem izjemno zadovoljen, da se je vse izšlo po naših željah, tudi tveganje z mehkejšimi pnevmatikami. Trenutno vse poteka, kot mora, in le upam lahko, da se bo tako nadaljevalo,« je po dirki povedal Fabio Quartararo, ki ima v skupnem seštevku že 34 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, Špancem Aleixom Espargarojem (Aprilia). Ta je bil danes četrti, medtem ko sta si stopničke z zmagovalcem delila njegov rojak Johann Zarco (Pramac Ducati), ki je poskrbel za dvojno francosko zmago, in Avstralec Jack Miller (Ducati), ki je bil tretji. Ker je bil tudi Zarco na drugem mestu precej zanesljiv, je bil tako še najbolj razburljiv prav boj za najnižjo stopničko; v njem je nekaj časa najbolje kazalo Espargaroju, a je vztrajen pritisk Millerja naposled obrodil sadove.

Novo razočaranje je medtem doživel tovarniški voznik Ducatija in eden od favoritov za visoko uvrstitev v skupnem seštevku pred sezono, Italijan Francesco Bagnaia, ki je bil v kvalifikacijah najhitrejši, dirke pa znova ni končal, kar se mu je pripetilo drugič zapored, tretjič na zadnjih štirih dirkah in četrtič v sezoni. V skupnem seštevku je zdaj padel na šesto mesto, Quartararoju in Espargaroju pa na tretjem sledi Zarco. Že v nedeljo bo na sporedu dirka v Assnu za veliko nagrado Nizozemske, nato pa sledi poletni premor do dirke v Silverstonu 7. avgusta. x