Na tekmah kajakašev in kanuistov na divjih vodah je poslušanje Zdravljice stalnica, a je tokrat na tekmi svetovnega pokala v Krakovu niso zaigrali. So ji pa bili blizu, v naslovni vlogi pa kanuist Benjamin Savšek. Tokrat je bil drugi z zaostankom vsega štirih stotink za Francozom Nicolasom Gestinom, zmago pa mu je odnesel dotik na 14. vraticah. Kljub temu 35-letni kanuist Poljsko zapušča nasmejan, saj so to zanj bile že 15. stopničke na tekmah svetovnega pokala.

»Zadovoljen sem. Proga je bila takšna, da so časi na koncu zelo izenačeni in zavedal sem se, da bo potrebno biti natančen in hiter. Vesel sem, da mi je kljub dotiku uspelo priveslati do drugega mesta. To mi daje zagon za naslednje tekme svetovnega pokala. Zadovoljen sem s konstantnostjo. Potrebno je bilo napadati od starta do cilja. Prepričan sem, da bo prihodnji teden v Tacnu še bolj zanimivo, saj je voda bolj divja. Tam se vidi, kdo ima več občutka za vodo,« je dejal Bejamin Savšek, ki bo imel vnovično priložnost za dokazovanje že prihodnji konec tedna v Tacnu. »V letošnji sezoni se počutim zelo dobro in sem dobro pripravljen, ampak si ne želim ustvarjati prevelikega pritiska. Tekma bo doma, vzdušje je vedno vrhunsko, ampak morda zaradi tega tekmovalci zmeraj čutimo malo več pritiska. Osredotočil se bom na nastop in poskušal prikazati vrhunske vožnje, takšne, kakršnih sem sposoben. Upam na najboljše,« je dodal olimpijski in evropski prvak, ki v skupnem seštevku zaseda drugo mesto. Finalista smo imeli tudi med kanuistkami, Alja Kozorog pa je zasedla osmo mesto in povedala: »Zelo sem vesela, da se mi je iz kvalifikacij uspelo uvrstiti v polfinale, saj sem imela s tem nekaj težav na zadnjih tekmah. Ta uvrstitev v finale pa je bila potrditev, da sem preko zime delala dobro in da sem napredovala. Bilo je zahtevno, potrebne je bilo veliko fizične moči. Sem sicer dobro pripravljena, a v zadnji tretjini me je že malo zmanjkovalo. Na bolj divji vodi, kjer lahko prihraniš nekaj moči in ni potrebno stalno napadati, bom lahko zdržala tudi zadnjo tretjino. Dobila sem potrditev in verjamem vase. Tacna se že veselim, saj tam vedno dobro tekmujem. Komaj čakam.« Zmago je slavila Britanka Mallory Franklin.

Finalista sta imeli tudi med kajakaši in kajakašicami. Peter Kauzer je bil znova zelo hiter, zmagovalne stopničke pa so mu tokrat ušle zaradi napake, ki mu je prinesla 50 kazenskih sekund. Na koncu je bil osmi, Ajda Novak pa je bila med kajakašicami deveta. Slovenec je v cilju postavil le osem stotink počasnejši čas od končnega zmagovalca Čeha Vita Prindiša in se že veselil novega odličja, a le nekaj trenutkov zatem je prišla odločitev sodnikov, ki so že tekom njegove vožnje preverjali, kako je preveslal šesta točna vrata. Kljub temu Kauzer v skupnem seštevku še vedno vodi. Je pa zato Novakova z devetim mestom dosegla enega najboljših posamičnih rezultatov v slalomu doslej. »Polfinalna vožnja je bila solidna. Na tem sem želela graditi v finalu. Žal se mi je ponesrečilo. V finalih šele nabiram izkušnje in iz tega danes se bom nekaj naučila. Želela sem si več, a tudi to je del športa,« je dejala Ajda Novak. Zmagala je Avstralka Jessica Fox. Zaradi dveh pozitivnih testov na covid-19 so se Nemci odločili, da tako v soboto kot nedeljo preventivno ne bodi startali.