Naložbo, ki je veljala za eno zahtevnejših in finančno obsežnejših, je občina začela v začetku leta 2019. Premestili so obstoječi skalomet, uredili nasip in tako zagotovili ustrezno poplavno varnost. Sledila je ureditev skalnatega dela obale, kjer so postavili velike betonske plošče, na dveh mestih pa oblikovali manjše zalive s prodnatimi dostopi do morja. V okviru končne ureditve je občina letos celotno površino ozelenila. Zasadili so približno 200 dreves različnih vrst ter številne grmovnice in trajnice.

Skozi zelenico parka so speljali tudi sprehajalno pot, opremljeno z betonskimi klopmi in sodobno urbano opremo, ob tem pa uredili dodaten prodnat dostop do morja. Poleg druženja in aktivnega preživljanja prostega časa so obiskovalcem na voljo brezplačne sanitarije in pestra gostinska ponudba. Od junija v bližnjem centru vodnih športov deluje še Active Koper, ki tudi letos ponuja različne vodne aktivnosti in zabavo za različne generacije uporabnikov, so sporočili z občine.

Vrednost naložbe znaša nekaj manj kot 3,7 milijona evrov brez davka. Večji del sredstev je iz svojega proračuna zagotovila mestna občina Koper, okoli 770.000 evrov pa je nepovratnih evropskih sredstev.