Že zjutraj je ekipa Tadeja Pogačarja, UAE Team Emirates, sporočila, da sta tako od dirke po Švici kot od dirke po Sloveniji odstopila dva njihova kolesarja. Kmalu zatem je ekipa EF Education sporočila, da so bili pred šesto etapo dirke po Švici na koronavirus pozitivni Stefan Bissegger, Rigoberto Uran, Hugh Carthy in Alberto Bettiol.

Ni dolgo trajalo, preden se je oglasilo moštvo Bora-Hansgrohe, ki je na družbenih omrežjih zapisalo, da je bil zmagovalec pete etape in trenutno vodilni mož dirke po Švici, Rus Aleksander Vlasov, pozitiven na rutinskem testiranju. Poleg njega je odstopil še Anton Palzer.

Vendar odstopi se s tem še niso končali. Diego Ulissi, prav tako član UAE Team Emirates, je naslednji v vrsti pozitivnih kolesarjev. Zaradi tega je celotna ekipa odstopila od dirke po Švici. Iz švicarske pentlje sta v celoti odstopili še ekipi Bahrain Victorious in Alpecin-Fenix. Že v četrtek je z dirke odstopila tudi Jumbo-Visma.

Na današnji šesti etapi ne bo niti Adama Yatesa iz ekipe Ineos Grenadiers ter Sorena Kragha Andersena, Casperja Pedersena in Ceesa Bola iz moštva Team DSM. Israel-Premier Tech pa je sporočil, da je bil Sebastian Berwick pozitiven na testu na koronavirus, zaradi katerega sta tako on kot njegov sostanovalec Reto Hollenstein zapustila dirko.

Vse te okužbe so sedaj povzročile veliko skrbi pred začetkom prestižne dirke po Franciji, ki se letos začne v danskem Koebenhavnu 1. julija.