Moldavski prvak je lani igral v skupinskem delu lige prvakov in na stadionu Santiago Bernabeu senzacionalno ugnal poznejšega evropskega prvaka madridski Real. Prva tekma proti Šahtorju iz Soligorska bo 5. ali 6. julija v Ljudskem vrtu, povratna 12. ali 13. v gosteh.

Ker beloruski klubi ne smejo igrati na domačem igrišču, so morali tekmeci iz Soligorska poiskati nadomestno prizorišče. Odločitev o napredovanju bo tako padla na nevtralnem terenu v Turčiji, v mestu Adapazari, na stadionu Sakarya Atatürk, brez prisotnosti gledalcev.

Prva tekma 2. kroga bi bila na domačem terenu, povratna na igrišču prvaka Bosne in Hercegovine ali Moldavije. V primeru izpada v prvem krogu se bo Maribor kot srečni poraženec uvrstil neposredno v tretji krog kvalifikacij za konferenčno ligo.

Mura, Olimpija in Koper dobili možne tekmece v 2. krogu konferenčne lige

Slovenski pokalni prvak Koper bo v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo igral proti ekipi Vaduz iz Lihtenštajna, je določil današnji žreb na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu. Vaduz igra v drugi švicarski ligi, kjer je bil prejšnjo sezono četrti. Možna tekmeca za drugi krog sta dobila tudi Olimpija in Mura.

Nogometaši Olimpije bodo v primeru zmage v prvem krogu nad ekipo Differdange iz Luksemburga nato igrali proti ekipi Sepsi Sfantu Gheorghe iz Romunije. To moštvo je minulo sezono sklenilo na sedmem mestu romunskega državnega prvenstva. Prva tekma drugega kroga bo odigrana 21. julija v Romuniji, povratna pa 28. julija. Ljubljančani se nadejajo, da bo v Stožicah, kar se bo zgodilo v primeru zmage nad Luksemburžani. Tekmi prvega kroga bosta na sporedu 7. in 14. julija.

Mura, ki se bo na uvodu kvalifikacij pomerila z moldavskim Sfintul Gheorghejem, se bo v primeru skupne zmage v drugem krogu pomerila proti St. Patrick's Athletic iz Dublina, lanskimi irskimi podprvaki. Ekipa ima skupaj devet državnih naslovov in je peta najuspešnejša. Irci bodo gostitelji uvodne tekme.