Na mitingu nastopa še druga slovenska predstavnica. Neja Filipič bo tekmovala v troskoku.

Konkurenca v metu diska je bila znova izjemna, Čeh pa je bil v vlogi favorita po treh zaporednih zmagah v diamantni listi in po izjemnih metih, med katerimi je tudi najdaljši med vsemu v tej sezoni. Na koncu je zaostal za Stahlom in Gudžiusom.

Za Ptujčanom so se zvrstili Avstrijec Lukas Weisshaidinger, bronast na prejšnjih OI in SP (67,16 m), Šved Simon Pettersson, srebrn na lanskih OI v Tokiu (65,14 m), Romun Alin Alexandru Firfirica, četrti na SP 2019 v Dohi (61,80 m), zadnji pa je bil Islandec Gudni Valur Gudnason (59,76 m).

V prvem metu je bil Čeh brez veljavnega izida kot še četverica tekmovalcev. Med trojico preostalih je bil izjemen Stahl s 70,62 m, Gudžius je bil drugi s 65,54 m, tretji pa Firfirica z 61,39 m.

Stahl in Čeh sta bila brez izida v drugi seriji, v kateri je Gudžius nekoliko popravil svoj izid na 65,96 m, Pettersson je s 65,14 m zasedel tretje mesto. Na četrto je v tretji seriji prišel najprej Weisshaidinger s 64,62 m, a ga je kmalu nato prehitel Čeh, ki je imel prvo veljavno daljavo v tretjem poskusu s 64,69 m.

Weisshaidinger je v četrti seriji s 67,16 m prišel na drugo mesto, Čeh pa je nazadoval na peto, ker je tudi v tej seriji ostal brez veljavnega dosežka. Ptujčanu tudi v peti seriji ni uspelo, da bi zalučal orodje do veljavnega izida ter je ostal peti. V zadnji, šesti seriji, pa je Čeh vendarle prišel do daljave, ki ga je potisnila v sam vrh.

Namerili so mu 67,76 m in je najprej prišel na drugo mesto, pred njim je ostal le Stahl, ki je kot drugi za Čehom v tej sezoni presegel 70 m. Ptujčana je nato prehitel še Gudžius v predzadnjem metu tekme, ki jo je Stahl zaključil s prestopom.