Kdor čaka, tudi dočaka. Motokrosist Tim Gajser (Honda) je tako na vnovično zmago na dirki svetovnega prvenstva MXGP čakal dober mesec (najboljši je bil v začetku maja v Italiji), a je bilo čakanje vredno. Še več, na veliki nagradi Nemčije je bil tako suveren, da njegova letošnja že sedma zmaga ni bila vprašljiva niti za trenutek, saj je bil v prvi vožnji prvi in v drugi drugi. In kar je še pomembneje, Slovenec ima v skupnem seštevku kar 101 točko prednosti pred najbližjim zasledovalcem, Švicarjem Jeremyjem Seewerjem (Yamaha).

Gajser je že v sobotnih kvalifikacijah pokazal, da misli nadvse resno, saj je bil prepričljivo prvi. Njegov najbližji zasledovalec v prvenstvu, Francoz Maxim Renaux, ni imel sreče, pri padcu v kvalifikacijah si je poškodoval hrbtenico in ostal brez nastopa na dirki. Slovenec je bil že v prvi vožnji odločen, vozil je zbrano in v svojem ritmu ter bil zlahka prvi. Tudi v drugi vožnji je startal agresivno in na prvo merilno točko pripeljal drugi. Ni želel pretirano tvegati, saj se je zavedal, da mu tudi drugo mesto prinaša zmago na dirki. »Užival sem v dirki. V drugo nisem najbolje startal, ampak sem se prebil za Jeremyja in nato pazljivo vozil, saj je proga sila nevarna, če pretiravaš,« je bil dobro razpoložen Tim Gajser.

Smejalo se je tudi Janu Pancarju v razredu MX2, ki je v kvalifikacijah zasedel sedmo mesto. Tudi na dirki je bil prepričljiv, bil je peti in sedmi, kar ga je na koncu pripeljalo na končno šesto mesto. Lahko bi bil še višje, toda v drugi vožnji mu je manjša napaka odvzela dve mesti. »Nimam besed. Res sem zelo zadovoljen,« je bil dobre volje Jan Pancar, ki je tako dosegel najvišjo uvrstitev v tem razredu in je skupno napredoval na 12. mesto. Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo čez dva tedna v Indoneziji.