Od nedelje bodo morali vsi potniki v ZDA predložiti negativni test na novi koronavirus, kar pa tujcem za vstop v ZDA ne bo zadoščalo. Ti bodo morali po pisanju New York Times še naprej predložiti tudi dokazilo o cepljenju.

To pomeni, da necepljeni Đoković ne bi smel nastopiti na turnirju serije masters v Cincinnatiju ter na zadnjem turnirju velike četverice, piše Tanjug, ki pa dodaja, da bi se lahko do začetka OP ZDA, začelo se bo 29. avgusta, pogoji za vstop v državo še spremenili.

Petintridesetletni Beograjčan je moral že v prvem delu izpustiti turnirja serije masters v Indian Wellsu in Miamiju. Poleg tega je po izgonu zaradi odločitve avstralskih oblasti izpustil tudi OP Avstralije v Melbournu na začetku koledarskega leta.

Đoković bo konec meseca začel nastope v Wimbledonu, kjer bo branil lansko zmago. Trenutno je z 20 osvojenimi grand slami na drugem mestu večne lestvice izenačen s Švicarjem Rogerjem Federerjem. Z 22. pa je po zmagi na Rolandu Garrosu nekoliko ušel Španec Rafael Nadal.