Dvakratni zaporedni zmagovalci Stanleyjevega pokala so se na domačem ledu po polovici druge tretjine znašli v nezavidljivem položaju po dveh zadetkih gostov. Potem ko sta v prvem delu mreži mirovali, sta v drugi za goste zadela Mika Zibanejad v 28. in Chris Kreider s hokejistom več na ledu v 30. minuti. To je bil skupno že Kreiderjev 34. zadetek v končnici za Rangers, s čimer je izenačil rekord Roda Gilberta.

Tampa se je hitro pobrala in vsega 66 sekund kasneje znižala izid na 1:2, ko je bil prav tako ob številčni premoči natančen Nikita Kučerov. Tudi na začetku zadnje tretjine so domači zadeli s hokejistom več na ledu prek kapetana Stevena Stamkosa. Pritisk domačih je v zadnji tretjini (18:6 v strelih na gol) obrodil sadove slabo minuto pred koncem, ko je lepo podajo Kučerova izkoristil Palat za znižanje v seriji na 1:2 v zmagah.

Kučerov je sodeloval pri vseh zadetkih ter dosegel gol in dve podaji, Victor Hedman pa je z dvema podajama postal 14. branilec v zgodovini NHL z najmanj 100 točkami v končnici, trenutno je pri 101. Pri gostih je dve asistenci vknjižil Artemi Panarin, Zibanejad pa gol in podajo. Pri rangerjih je v vratih blestel Igor Šesterkin, ki je ustavil 48 od 51 strelov, Andrej Vasilevski je na drugi strani obranil 28 poskusov gostov.

V noči z danes na torek bo na vrsti četrta tekma finala zahoda med Edmonton Oilers in Colorado Avalanche. Slednji bi z zmago že pometli z naftarji, saj vodijo s 3:0 v zmagah. Naslednji obračun Tampe in New Yorka bo v noči s torka na sredo.