Potem ko je prvo tekmo v San Franciscu Boston dobil po odličnem zaključku dvoboja, je Golden State na drugi tekmi tretjo četrtino dobil kar za 21 točk (35:14) in še pred končnico zatrl vse upe gostov.

Kelti so dvoboj zelo dobro začeli, povedli za devet točk, tudi v drugi pa so bili ves čas blizu in na odmor odšli z zaostankom dveh točk. Potem pa je najprej sledila serija 13:2 domačih, nato pa za konec četrtine še 19:2. Tudi začetek zadnjega dela igre je bil udaren, saj je prednost narasla na 29 točk (95:66).

V drugem polčasu sta blestela predvsem Stephen Curry in Jordan Poole. Prvi je v tretji četrtini dosegel 14 točk, drugi pa je ob koncu tretjega dela igre zadel trojko skoraj s polovice igrišča za 87:64, in bil tudi na začetku zadnje četrtine jeziček na tehtnici za povišanje že tako visoke prednosti.

Curry je dvoboj končal z 29 točkami, Poole jih je dodal 17, slab strelski večer pa je imel Klay Thompson, ki je za 11 točk zadel le štiri od 19 metov iz igre. Pri Bostonu sta sprva edina korak s tekmeci držala Jayson Tatum z 28 točkami (6/9 za tri točke) in Jaylen Brown s 17 (5/17 iz igre), potem ko sta bila z asistencami vred odgovorna za kar 44 od 50 točk Bostona v prvem polčasu. Boston je dvoboj sklenil s 37-odstotnim metom iz igre.

Tretja tekma finala bo na vrsti v noči s srede na četrtek v Bostonu.