Nogometni zvezdi Evrope (Uefa) in Južne Amerike (Conmebol) sta s tem dvobojem obudili kar 29 let dolgo prekinjeno tradicijo medsebojnih obračunov prvakov obeh celin. V novi izdaji sta se pomerila zadnja prvaka, Argentina, ki je proti Braziliji dobila Copo Americo leta 2021, in Italija, ki je prav tako lani slavila na Euru z imenom 2020.

Pri Italiji je s simboličnim slovesom od reprezentančnega dresa na istem prizorišču, kjer je njegova ekipa dosegla zadnji uspeh (finale EP, kjer je Italija po enajstmetrovkah premagala Anglijo, je bil lani na Wembleyju) z odigranim prvim polčasom, kar je bil njegov 117. nastop, izstopal tudi Giorgio Chiellini.

A italijanski tekmeci se niso ozirali na čustveno plat tekme za Chiellinja; za vodstvo je v 28. minuti poskrbel Lautaro Martinez, vodstvo modro-belih je v sodnikovem dodatku prvega dela povišal Angel Di Maria.

V nadaljevanju Italija pred več kot 87.000 navijači ni popravila vtisa iz prvega polčasa, Argentina je bila precej boljši tekmec in ni dovolila priložnosti za znižanje izida. V izdihljajih tekme pa je Paulo Dybala po podaji prvega zvezdnika južnoameriške zasedbe Lionela Messija postavil še piko na i za končno visoko zmago s 3:0.

Do današnje tekme sta evropski in južnoameriški prvak igrala dva podobna dvoboja. Leta 1985 je Francija v Parizu premagal Urugvaj z 2:0, leta 1993 pa Argentina v Mar del Plati po enajstmetrovkah Dansko.