»Navdušeni smo, da se je RTL Hrvaška pridružila družini CME, s čimer širimo svojo prisotnost v regiji Adriatik, ki ponuja izjemen potencial rasti,« je dejal izvršni direktor CME za Hrvaško, Češko, Romunijo, Slovaško in Slovenijo Didier Stoessel.

V CME si želijo tesnega sodelovanja med RTL Hrvaška in Pro Plusom v Sloveniji, kar bi prineslo številne sinergije, predvsem na področjih digitalizacije in produkcije vsebin. V tej luči je generalni direktor medijske hiše Pro Plus Čakarmiš tudi postal predsednik uprave RTL Hrvaška in izvršni direktor regije Adriatik. Še naprej bo opravljal tudi funkcijo generalnega direktorja Pro Plusa.

Novi izvršni podpredsednik hrvaškega poslovanja RTL Hrvaška je postal Tonko Weissmann. Christoph Mainusch pa je bil imenovan za predsednika nadzornega sveta RTL Hrvaška, so pojasnili v CME Media Enterprises. »Nova vodstvena struktura odraža naš namen, da izkoristimo najboljše, kar RTL Hrvaška ponuja, in ga skupaj s Pro Plusom dvignemo na novo raven,« je dejal Stoessel.

CME ima v lasti šest izdajateljev televizijskih programov v šestih državah srednje in vzhodne Evrope. Skupaj ti izdajatelji obsegajo 42 kanalov in dosegajo 49 milijonov gledalcev.