Auxerre se tako vrača v prvoligaško konkurenco ligue 1 po desetih letih odsotnosti, vendar si je pri tem moral dobesedno reševati kožo.

St. Etienne, ki je končal na 18. mestu v 20-članski prvoligaški druščini, je v dodatnih kvalifikacijah na prvi tekmi proti Auxerru remiziral 1:1, nedeljska druga tekma na stadionu Geoffroy-Guichard se je prav tako končala z 1:1, po enajstmetrovkah pa so se zmage s 5:4 veselili gosti, potem ko je vratar Donovan Leon s ključno obrambo zaustavil poskus Ryada Boudebouja.

Razjarjeni navijači St. Etienna so po koncu tekme množično vdrli na igrišče, zasuli igralce z baklami in drugimi predmeti ter se želeli z njimi spopasti s pestmi. Posredovati je morala policija, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki je s pomočjo solzivca razgnala množico.

Igralci obeh ekip so si zavetje poiskali v slačilnicah, vendar posnetki iz tunela kažejo nogometaše, varnostnike in klubsko osebje, kako kašljajo in jokajo zaradi solzivca, ki ga je policija uporabila proti jeznim navijačem.

St. Etienne si je to sezono prislužil že več kazni zaradi neprimernega obnašanja svojih navijačev in številnih incidentov, zato je moral eno tekmo odigrati tudi pred praznimi tribunami.

Desetkratne francoske prvake zdaj čakajo finančne težave ob vrnitvi v drugo ligo, kjer so nazadnje igrali leta 2004.