Potem ko ga je na VN Sardinije zdelala viroza in je na koncu pristal na sedmem mestu, je slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda) pred VN Španije v Arroyomolinosu ozdravel, a je očitno, da se še lovi in da še ni povsem na ravni, kot je bil pred boleznijo. Na dirki razreda MXGP je zasedel četrto mesto. Slavil je Francoz Maxime Renaux (Yamaha), ki je nekoliko zmanjšal zaostanek v skupnem seštevku za štirikratnim svetovnim prvakom. Gajser ima 404 točke, Renaux pa 338.

Tim Gajser je imel sicer obilico smole že v kvalifikacijah, saj je v drugem krogu padel, kar je pomenilo, da se je moral iz ozadja prebijati naprej. Na koncu si je privozil 11. mesto, kar ni bilo idealno za izbiro štartnega položaja v nedeljskih vožnjah za točke svetovnega prvenstva. »Ne počutim se še stoodstotno. Padec v kvalifikacijah pa k sreči ni pustil posledic,« je dejal takrat. V prvi vožnji je bil Gajser drugi, v drugi pa šesti, kar je skupaj zadostovalo za četrto mesto.

V razredu MX2 je drugi slovenski predstavnik Jan Pancar (KTM) zasedel končno deseto mesto. V prvi vožnji je bil 12., v drugi pa je zasedel odlično osmo mesto z le 42 sekundami zaostanka za zmagovalcem Francozom Tomom Viallejem (KTM), ki je dobil obe vožnji za 19. zmago v karieri. To je bila sicer tretja posamična uvrstitev Pancarja na osmo mesto, višje še ni posegel. Naslednja dirka bo na sporedu naslednji konec tedna v francoskem Erneeju.