Kristjan Čeh je na drugi tekmi mednarodne atletske lige Telekom Slovenije v Slovenski Bistrici v metu diska slavil z 68,19 m. Pred štirimi dnevi je na Ptuju orodje vrgel 69,20 m, slovenski rekord pa postavil v Birminghamu 21. maja s prestižno zmago v diamantni ligi, ko je z 71,27 metra prišel na deseto mesto vseh časov. Uvodoma so se v Slovenski Bistrici z minuto molka poklonili spominu na preminulega Marka Račiča, ki je bil najstarejši živeči slovenski olimpijec.

»Konstantno sem dosegal zelo dolge mete, to je res super. Pred tekmo sem bil utrujen, noge so me bolele. Zadovoljen, vesel sem, da sem kljub temu dobro metal. Kljub slabemu vremenu v krogu za izmet ni drselo. V nedeljo zjutraj že odhajam v Estonijo, nekaj dni bova delala s trenerjem Gerdom Kanterjem. Potem me 5. junija čaka diamantna liga v Rabatu in nato še v Rimu. Odpovedati sem moral sredozemske igre, prepozno sem ugotovil, da je to kar daleč, preveč bi bilo potovanj in stresa. Prioriteta je svetovno prvenstvo, ne želim, da bi bil tam utrujen,« je po zmagi v Slovenski Bistrici, s katero je povišal vodstvo v mednarodni atletski ligi, povedal Kristjan Čeh.

»Zadovoljna sem z doseženim. Prvič sem namreč tekmovala z novim zaletom. Vesela sem, da sem kljub spremembam in deževnemu vremenu skakala visoko. To je lepo odprtje sezone in se že veselim naslednje tekme v četrtek v Parizu,« je po preskočenih 186 cm v skoku v višino povedala Lia Apostolovska. Omenimo še zmage Neje Filipič v skoku v daljino (648 cm), Martine Ratej v metu kopja (56,37 m) in Agate Zupin v teku na 400 m z ovirami (56,84 m).

Naslednji miting slovenske serije bo 9. junija v Ljubljani, kjer bo potekal tudi 17. memorial Matica Šušteršiča in Patrika Cvetana.