Zidanškova, ki je imela prav tako kot Pegula povito levo stegensko mišico, je bila v dvoboju proti četrtfinalistki OP Avstralije v zadnjih dveh letih enakovredna zgolj v drugem nizu. V prvem je precej grešila (17 neizsiljenih napak), v prvih štirih igrah pa vknjižila zgolj štiri točke. Velike prednosti Pegula ni več izpustila iz rok.

V drugem je bilo bolj tesno, potem ko je slovenska predstavnica strnila vrste po zaostanku z 0:3. Z vse boljšim servisom in manj napakami je izenačila na 3:3 in vseskozi ostajala blizu 28-letnici iz Buffala ter izsilila podaljšano igro.

V njej je Pegula hitro povedla s 3:0. Zidanškova je še znižala na 3:2 in vzpostavila ravnotežje, nato pa so jo tri zaporedne neizsiljene napake oddaljile od možnosti za osvojitev drugega niza. Posledično se je prvič v osmino finala uvrstila Američanka.

Zidanškovo danes pozno popoldne čaka še obračun v drugem krogu dvojic skupaj z rojakinjo Kajo Juvan. Pomerili se bosta z desetima nosilkama Čehinjo Lucie Hradecko in Indijko Sanio Mirza.

V mešanih dvojicah pa danes dvoboj prvega kroga čaka še Andrejo Klepač. Koprčanka se bo skupaj z Indijcem Rohanom Bopanno pomerila proti Francozoma Alize Cornet in Edouardu Roger-Vasselinu. Dvoboj je sicer vprašljiv, potem ko je Cornetova današnji obračun med posameznicami zaradi poškodbe predala.

Zidanškova skupja z Juvanovo izpadla tudi v dvojicah, Klepačeva ostaja v igri

Slovenski teniški igralki Kaja Juvan in Tamara Zidanšek sta na odprtem prvenstvu Francije v Parizu obstali v šestnajstini finala. Slovensko navezo sta s 6:3 in 6:4 premagali deseti nosilki, Čehinja Lucie Hradecka in Indijka Sania Mirza.

Slovenski sta v prvem nizu izgubili sedmo in deveto igro, ko sta servirali, drugi niz pa je ponudil kar pet "breakov", tri sta naredili Hradecka in Mirza ter se tako veselili napredovanja v osmino finala.

Zidanškova, polfinalistka lanskega Rolanda Garrosa, je danes izpadla tudi v posamični konkurenci, potem ko jo je v tretjem krogu izločila enajsta nosilka, Američanka Jessica Pegula.

V mešanih dvojicah pa je bila uspešna Andreja Klepač, ki se je z Indijceom Rohanom Bopanno uvrstila v osmino finala. Izkušena slovensko-indijska teniška naveza - Klepačeva je stara 36, Bopanna pa 42 let - je v njunem prvem dvoboju premagala ameriško-britansko kombinacijo Asia Muhammad/Lloyd Glasspool s 6:1 in 6:4.

V drugem krogu Slovenko in Indijca, ki sta peta nosilca na pariškem turnirju z nagradnim skladom 43,6 milijona evrov in sta za današnjo zmago potrebovala le 51 minut, čaka obračun s češko-ekvadorsko navezo Lucie Hradecka/Gonzalo Escobar.