Sedemnajsti, osemnajsti in devetnajsti niz je s turnirsko zmago v Madridu in tremi zmagami v Parizu zaporedoma dobil prvi teniški igralec sveta Novak Đoković. Moč Srba je na osrednjem igrišču Philippa Chatrierja v Parizu v 3. krogu OP Francije občutil najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene. Ljubljančan je, kot je napovedal, proti Beograjčanu užival, dosegel nekaj izjemno atraktivnih točk, prejel bučen aplavz publike, po 104 minutah pa je moral vendarle seči v roko branilcu naslova, ki je bil boljši s 6:3, 6:3, 6:2. Slovenec je četrtič izgubil proti Srbu, izgubil pa je tudi vseh deset nizov. »Gibal se nisem tako, kot bi si želel, saj sta mi dvoboja v prvih dveh krogih vzela veliko energije. Vseeno lahko rečem, da sem s prikazanim v Parizu zadovoljen, občutil pa sem tudi izjemno moč Novaka Đokovića,« je športno priznal poraz Aljaž Bedene, ki je imel eno priložnost za odvzem servisa, medtem ko je sam izgubil pet iger na svoj začetni udarec.

»Vedel sem, da je tekmec zelo agresiven, da bo skušal dobivati hitre točke. Bil sem dobro pripravljen, dobro sem tudi čutil žogico in igral blizu popolnosti,« je v intervjuju po dvoboju z Alexom Corretjo povedal Novak Đoković. Srb bo imel v osmini finala proti Diegu Schwartzmanu prvi večji test, potem ko je Argentinec v petek Bolgaru Grigorju Dimitrovu oddal le šest iger. Nekaj več dela kot Đoković je imel sočasno na sosednjem igrišču Suzanne Lenglen Rafael Nadal. Tudi Španca v osmini finala čaka težko delo, saj se bo pomeril s Kanadčanom Felixom Augerjem - Aliassimom, ki ga trenira Toni Nadal, s katerim je Rafael Nadal osvojil več kot polovico vseh lovorik. Poslastica Rolanda Garrosa se obeta v četrtfinalu, ko naj bi se pomerila Đoković in Nadal.

Za današnji slovenski vrhunec bo poskrbela Tamara Zidanšek. Konjičanka se bo na igrišču številka 14 okoli 13.30 pomerila z Jessico Pegula, enajsto igralko sveta. Z Američanko sta se doslej pomerili enkrat, predlani pa je bila na trdi podlagi v Aucklandu s 6:2, 6:3 boljša Jessica ​ Pegula. Slovenka je na poti med najboljših 32 zmagala le en dvoboj, potem ko je v 1. krogu proti Američanki Claire Liu pokazala najboljšo igro v tej sezoni in zmagala s 6:2, 6:2. V 2. krogu je Tamara Zidanšek zmagala brez boja, potem ko ji je predala dvoboj Egipčanka Majar Šerif. Jessica Pegula je bila v 1. krogu s 6:2, 6:4 boljša od Kitajke Qiang Wang, v 2. krogu pa je premagala Ukrajinko Anhelino Kalinino s 6:1, 5:7, 6:4.

Omenimo še, da v Krškem poteka ženski mednarodni turnir s pestro mednarodno zasedbo, v glavnem žrebu pa je nastopilo tudi sedem Slovenk. V petek se je v polfinale uvrstila Kristina Novak, ki je bila v slovenskem dvoboju z 2:0 boljša od prve nosilke Žive Falkner. x