Ob dejstvu, da jim grozi tako imenovana metla, so se košarkarji Dallasa zbrali, pokazali ponos in v finalu zahodne konference lige NBA na četrti tekmi prvič zmagali ter znižali zaostanek v seriji na 1:3. Luka Dončić je igral na krilih tretje zaporedne uvrstitve v najboljšo peterko sezone in tekmo sklenil s 30 točkami, 14 skoki in devetimi asistencami. »Verjamemo v preobrat. Dokler bo obstajala možnost, bomo verjeli. Gremo tekmo za tekmo, vsako pa bomo igrali, kot da je zadnja v naši karieri,« je po uspehu sporočil. A statistika ni na strani moštva iz Teksasa, saj se v vsej zgodovini tekmovanja v 146 poskusih še nikomur ni uspelo vrniti in napredovati v končnici po zaostanku z 0:3 v zmagah. Peta tekma bo v noči na petek po slovenskem času v San Franciscu.

Čeprav je Dallas prikazal izjemno predstavo in vodil tudi že za 29 točk, slovenski zvezdnik po tekmi ni bil pretirano prešerno razpoložen. »To ni nič. Dela je še ogromno. Je samo ena zmaga in nič več,« je v resnem tonu povedal Luka Dončić, ki mu veliko ne pomeni niti dejstvo, da so preprečili izpad z 0:4 v zmagah. »To je povsem vseeno. Šteje samo to, da napreduješ. Kako in na kakšen način, ne pomeni nič. Če izpadeš z 0:4 v zmagah ali s 3:4 v zmagah, si še vedno izpadel. Treba je dobiti še tri tekme.« Dončić je 17. v karieri dosegel vsaj 30 točk na tekmi končnice, s čimer se je izenačil s Kobejem Bryantom in Kevinom Durantom na drugem mestu lestvice, ki vključuje igralce do vključno 23. leta starosti. Največkrat je to uspelo LeBronu Jamesu (21).

Ključ do zmage na četrti tekmi, ki je bila v drugem polčasu prekinjena za 16 minut zaradi puščanja strehe v American Airlines Centru, je bil odličen strelski večer Dallasa, ki je zadel 20 trojk iz 43 poizkusov. »Našli smo način, kako ukaniti njihovo consko obrambo. Ena na ena nas ne morejo zaustaviti,« je samozavestno izjavil trener Dallasa Jason Kidd. Golden State se je tri minute in pol pred koncem sicer približal na osem, a nikoli resno zagrozil s preobratom. »Ni bilo nobene panike. Imeli smo visoko vodstvo, ki nas je malo uspavalo. Golden State je prednost znižal z rezervnimi igralci, nato pa so v igro znova vstopili člani prve peterke, ki so bili že ohlajeni. Kakor koli, zasluženo smo zmagali,« je dodal Kidd.

Čeprav je osredotočenost Luke Dončića na tekme v končnici, je nekaj besed namenil tudi dejstvu, da je tretjič zapored izbran v najboljšo peterko lige NBA. »Znova bi ponovil, da se mi uresničujejo sanje. Vedno sem si želel samo igrati v ligi NBA, nisem pa niti upal pomisliti, da mi lahko uspe kaj podobnega. Hvala vsem, ki so mi omogočili, da je tako.« V rednem delu sezone je Dončić povprečno dosegal po 28,4 točke, 9,1 skoka in 8,7 asistence na tekmo. Pridružil se je Kevinu Durantu, Timu Duncanu in Maxu Zaslofskyju kot četrti igralec, ki je bil trikrat v najboljši peterki lige pred dopolnjenim 24. letom starosti.