Boogie se je rodil in odraščal v Srbiji, od tam se je v času vojne na Balkanu, leta 1998, kot migrant umaknil v ZDA, v New York, kjer je povsem ljubiteljsko nadaljeval  s fotografiranjem. »Fotografija mi je takrat pomenila tudi beg pred realnostjo. Ko imaš v rokah fotoaparat, si enostavno ne moreš privoščit, da se ti trese roka. Za objektivom mi je bilo lažje, bil sem neke vrste opazovalec in aktivni udeleženec dogajanja v vojni v Srbiji in kasneje del ljudi na obrobju v New Yorku«, je dejal. Tudi njegov oče in ded sta bila amaterska fotografa. Sčasoma je postal mojster črnobelih fotografij, na katerih so prevladovali predvsem ljudje z obrobja, brezdomci, narkomani in člani tolp. Opazili so ga predstavniki globalnih blagovnih športnih znamk in njegovo ime je postalo del prepoznavnih svetovnih fotografov. Izdal je pet črnobelih in zadnjo, barvno, knjigo fotografij, vrnil se je v Srbijo. Letos se je podpisal tudi pod nov srbski film kot direktor fotografije.

Ujeti energijo osebe in trenutek v dogajanju

»Vse je v energiji. Ko fotografiraš osebo, imaš na voljo le 45 minut, da začutiš njegovo energijo, osebnost. Če ne izkoristiš tega časa, si izgubil fotografijo,« je večkrat poudaril pri pogovoru o digitalni fotografiji. Enako velja za fotografiranje dogajanj. »Ko začneš razmišljat, kaj in kako boš fotografiral, si zamudil priložnost… Zlasti danes, ko je na voljo toliko res odličnih fotoaparatov na prenostnih telefonih, je prednost, da lahko posnameš nešteto fotografij, kjer šele ob kasnejšem pregledovanju vidiš, kaj si dejansko posnel. Pomembno je, da o momentu ne razmišljaš, ampak ga ujameš,«je dejal Boogie. Pri vprašanju o aparatu, ki bi ga priporočil, se ni hotel opredeljevati za določeno blagovno znamko, priznal pa je, da so mu Sonyjeve leče spremenile pogled na fotografijo in prisega le na te. Med prenosnimi telefoni pa ga je z izostreno in popolno nočno fotografijo  prepričal aparat Xiaomi 12 Pro.

Nepopolnost pove več, gledalec je del dogajanja

Fotografija, ki je del dogajanja, ki pripoveduje zgodbo in je nepopolna, pri kateri gledalec lahko postane del dogajanja na njej, mu pripoveduje zgodbo, je za Boogieja popolna. Tako med njegovimi deli najdemo predvsem fotografije, ki pripovedujejo o življenju kot je in niti se ne trudi, tudi, ko je posnel športne fotografije, da bi lovil popolnost. In zato so njegove fotografije tudi unikatne in nosijo zgodbe.

Za posnetke studijske kakovosti in poklon nočni fotografiji

Serija Xiaomi 12, na podlagi katere je priznani fotograf tudi vodil delavnico, je zasnovana za opolnomočenje uporabnikov z najsodobnejšo videografijo, ki prinaša impresiven napredek pri patentiranem algoritmu umetne inteligence, izjemno moč procesorja in vsestransko izboljšano izkušnjo. Uporabnikom omogoča snemanje posnetkov studijske kakovosti ne glede na razmere, pa naj gre za zahtevne svetlobne pogoje ali premikajoče se objekte. Vsi trije pametni telefoni v seriji pa se ponašajo s profesionalnim naborom trojnih kamer za vsestransko fotografiranje, v katerem je glavna širokokotna kamera s 50 MP in zmožnostjo snemanja videoposnetkov v 8K, tako na Xiaomi 12 Pro kot Xiaomi 12. Model Pro izstopa z najsodobnejšim trojnim 50MP nizom, ki ima vrhunsko tipalo Sony IMX707. Senzor je sposoben ujeti velike količine svetlobe in omogoča napredne slikovne zmogljivosti s hitrejšo hitrostjo ostrenja in večjo barvno natančnostjo. Modela12 in 12X imata ultra širokokotno kamero 13 MP in 5 MP telemakro objektiv za snemanje iz različnih zornih kotov.  ProFocus inteligentno identificira in sledi objektom ter preprečuje zamegljene ali neizostrene posnetke premikajočih se ali zastrtih predmetov. Novosti vključujejo tudi zmogljivosti samodejnega ostrenja oči in zaznavanja obraza. Ultra Night Video uporablja patentirane algoritme za snemanje videa tudi pri izjemno šibki svetlobi, kar pomeni, da so razpoloženjski posnetki bolj jasni kot kdaj koli prej.