Luka Dončić je v 38 minutah igre dosegel pet trojk, vpisal pa je še pet skokov, osem podaj, tri ukradene žoge in blokado.

Pri domači zasedbi je Stephen Curry dosegel 32 točk s šestimi trojkami in osmimi skoki, Kevon Looney je dosegel rekord v karieri z 21 točkami in 12 skoki, košarkarji Golden State Warriors pa so ponovili vajo s prve tekme konferenčnega finala ter v finalu zahodne konference povedli z 2:0 v zmagah. V finale lige NBA se bo prebila ekipa, ki bo prva osvojila štiri zmage.

V finalu vzhodne konference sta ekipi Miamija in Bostona izenačeni 1:1 v zmagah.

Luka Dončić in Mavericks so vodili večino tekme. Gostje iz Teksasa so dobili prvo četrtino (32:25), ob polčasu so imeli prednost 14 točk (72:58), ob koncu tretje četrtine pa so obdržali minimalno vodstvo dveh točk (85:83). A so bojevniki pritisnili v zadnji četrtini ter Dallasu prizadejali še drugi poraz v svoji domači dvorani. Naslednji dve tekmi bosta v Dallasu.

Zbrani so prevzeli nadzor nad igro

Trener Golden Stata Steve Kerr je svojo ekipo pozval, naj odkrije »mirnost« po silovitem napadu Dallasa v prvem polčasu.

»Rekel sem jim, da če bomo skušali v drugem polčasu vzpostaviti ravnotežje, bo igra prišla do nas,« je dejal Kerr.

»Mislil sem, da smo bili v prvem polčasu precej raztreseni, morda čustveno bolj kot karkoli drugega. Dallas je prišel ven in nas brcnil v rit. Vedeli smo, da bodo močni in bili so fantastični. Igrali so močneje, bolje izvajali mete. Morali smo se samo zbrati in znova prevzeti nadzor nad igro. Prepričani smo bili, da če bomo to storili, v drugem polčasu ne bodo dosegli 15 trojk,« je dejal Kerr.

Dončić je znova pripravil izjemno predstavo, toda tekma in zmaga sta pripadli bojevnikom.

Brezglavi meti za tri točke

Mavericks so v prvih dveh četrtinah dosegli 72 točk. Dončić je vodil napad s 24 točkami v prvem polčasu, Jalen Brunson pa je dosegel štiri trojke za 20 točk. Bojevniki so v zadnji četrtini ugnali Dallas s 43:32.

Trener Dallasa Jason Kidd je obžaloval taktiko svoje ekipe, ki je v tretji četrtini nadaljevala z brezglavimi meti z razdalje za tri točke, ko so »Mavsi« dosegli le dve trojki od 13 metov za tri.

»Moramo razumeti, da ko imamo tri ali štiri trojke po vrsti in zgrešimo, moraš ubrati drugačno taktiko in skušati spraviti žogo skozi raketo do koša,« je dejal Kidd.

»Igrali smo v gosteh proti eni najboljših ekip v ligi,« je dejal Kidd. "To se zgodi. Ohranili so pobudo. To smo videli v Phoenixu, zato se moramo zdaj vrniti in se osredotočiti ter se pripraviti samo in zgolj na tretjo tekmo, pri čemer moramo zelo dobro razumeti, kaj je na kocki,« je še dejal trener Dallasa.