Italija velja za domovino testenin, ampak poznavalci trdijo, da največ različnih testenin na kvadratni meter srečamo v Istri. Nikakor jih ni malo; med najbolj znane istrske testenine sodijo šurle, fuži, pasutice pasutičice, štracade, tajadelice, pljukanci, lazanje, lazanjoti, tajadele, fidelini, gumolji, frkanci, njoki, štrukji, štruce, ravijoli, krafi, rafijuli, makaruni, žbirići … Testeninski opus tega jadranskega polotoka je zavidljiv. Dejstvo pa je, da se je treba za takšne dobrote odpraviti na pot po notranjosti Istre, saj na njeni obali žal marsikje še danes prednjači ponudba po vzoru kulinaričnega ideala nemškega turista izpred 30 let.
Sočni makaronflajš ali polžki v omaki (Foto: Getty Images/iStockphoto)
A pustimo to. Testenine so zelo stara jed, ki združuje svetove, če je verjeti geografu Al Idrisiju, ki je v 12. stoletju pisal, ...
Ukrajina ne bo dopustila, da bi napad na jez na reki Dneper na jugu Ukrajine ustavil njeno protiofenzivo za ponovno zavzetje izgubljenega ozemlja, je...
Skupina mladih Novomeščanov poziva občane, naj prevetrijo svoje omare in se udeležijo njihove akcije Prehitimo razprodaje, s katero želijo ozavestiti...
Marjan Elemir Rozman je na sodišču zanikal, da bi zdaj že nekdanji partnerici kdaj grozil ali bil do nje nasilen. Nasprotno, nikoli ji ni storil nič...