Dallas Mavericks so na zahodu izsilili sedmo tekmo proti najboljši ekipi rednega dela sezone, Phoenix Suns, ki bo bo v nedeljo v Arizoni. Doslej sta obe ekipi zmagali v domačih dvoranah.

Domači košarkarji so zmagali na krilih Dončića, ki je, kot poroča ESPN, igral kljub poškodbi leve noge v drugi četrtini, po kateri je odšel v slačilnico. Preden se je vrnil nazaj v igro, je nekaj časa vozil sobno kolo.

Tokrat je imel 23-letni Slovenec pomoč pri soigralcih, skupaj pa so odigrali tudi odlično v obrambi, saj Phoenix še nikoli v sezoni ni dosegel tako malo točk. Reggie Bullock je k domači zmagi dodal 19 točk, Jalen Brunson 18, Spencer Dinwiddie pa 15; vse je zbral s trojkami (5-7).

Pri gostih je Devin Booker tekmo končal pri 19 točkah (6-17), Deandre Ayton je zbral 21 točk in 11 skokov, Chris Paul pa 13 točk. Phoenix je izgubil kar 22 žog (Dallas šest), samo zvezdnika Booker in Paul sta jih zapravila po osem oziroma pet.

»Tako sem ponosen na to ekipo. To je bilo odlično timsko delo,« je po tekmi dejal Dončić.

Košarkarji Miami Heat pa so postali prvi, ki so se uvrstili v konferenčni finale končnice severnoameriške lige NBA. Z zmago na šesti tekmi v gosteh pri Philadelphia 76ers z 99:90 so v boju na štiri zmage napredovali s 4:2. Odločilna je bil tretja četrtina, ki so jo dobili s 16:2.

Prvi zvezdnik gostov je bil Jimmy Butler z 32 točkami. Pri domačih, ki so imeli slab večer, je najboljši strelec lige Joe Embidd zadel manj kot 30 odstotkov metov na koš in tekmo končal pri 20 točkah, James Harden pa je v izenačenem prvem polčasu dosegel vseh svojih 11 točk.