Dejstvo je, da uporabniki postajamo vedno bolj zahtevni. Naša pričakovanja, potrebe in tudi zahteve se vseskozi povečujejo, ne gre več za odločitev med količino podatkov in hitrostjo, pomembno je vse in tudi vedno več vsega. Družba brez močne telekomunikacijske osnove ne more obstajati in se razvijati, ne obstaja več industrija, ki bi lahko delovala brez nje. Si lahko predstavljate življenje brez telekomunikacij v zadnjih dveh letih? Gotovo ne. Svet bi se brez njih preprosto ustavil, tako pa smo ljudje delali od doma, se šolali na daljavo, nakupovali, 'potovali' po svetu, ohranjali stike s svojimi najdražjimi itd. Vse to v varnem zavetju lastnih domov, življenje je – sicer po prilagojenem ritmu – teklo naprej.

In tudi če sveta ne bi zajel virus, je dejstvo, da uporabniki mobilnih naprav iz leta v leto porabljamo več podatkov, vedno več komuniciramo, se zabavamo na svetovnem medmrežju, pretočne vsebine postajajo del našega vsakdana, za nove razsežnosti pa bo (oziroma že je) poskrbelo tudi omrežje 5G, na katerem vse deluje hitreje in bolj učinkovito. Hitrejši je prenos filmov, pametni domovi postajajo še pametnejši, varnejši in udobnejši, naše spletne nakupovalne izkušnje dobivajo dimenzije, močno obogateno je spremljanje športnih dogodkov in še in še bi lahko naštevali.

Za vse to pa so seveda potrebne vrhunske telekomunikacijske storitve, s kakršnimi se lahko v Sloveniji pohvali Telemach. Slednji ima namreč dokazano najhitrejše 5G in fiksno omrežje, kar so pokazali rezultati preizkusov s pomočjo svetovno znane aplikacije Ookla Speedtest®, ki so jih med 1. julijem in 31. decembrom 2021 v Slovenji opravili Telemachovi uporabniki. Za nameček se je paketu mobilnih storitev NAJVEČ z neomejenim prenosom podatkov pridružil tudi paket ŠE VEČ, kar je nov revolucionarni korak tega podjetja. Paketi NAJVEČ za nameček nudijo pravo izkušnjo 5G s hitrostmi do 1 Gbps, vključujejo pa tudi glasbeno aplikacijo TIDAL in ugodnejše cene mobilnih naprav. Za neomejeno uživanje res ni prav nobenih ovir več!