Tirolec Norbert Totschnig, dosedanji direktor Avstrijske kmetijske zveze pri ljudski stranki (ÖVP), bo prevzel vodenje ministrstva za kmetijstvo. Medtem ko bo ministrstvo za gospodarstvo po novem skupaj z ministrstvom za delo vodil Kocher, se bo vladna ekipa razširila za dva nova državna sekretarja, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Področje digitalizacije, ki je bilo doslej pod okriljem ministrice Schramböck, se bo vrnilo pod pristojnost ministrstva za finance, finančni minister Magnus Brunner pa bo zato dobil dodatno pomoč - novega državnega sekretarja Floriana Turskyja. Ta je doslej vodil urad tirolskega deželnega glavarja Güntherja Platterja.

Področje turizma se bo medtem preselilo na razširjeno ministrstvo za gospodarstvo in delo, skupaj z njim pa bo tja prišla tudi nova državna sekretarka Susanne Kraus-Winkler, dosedanja vodja poklicnega združenja hotelirjev.

Več dela bo imela v prihodnje še državna sekretarka za problematiko mladih Claudia Plakolm, ki je sicer na položaju že vse od Nehammerjevega prevzema kanclerskega položaja, saj bo v prihodnje pristojna tudi za področje civilnega služenja vojaškega roka.

Omenjene spremembe je danes na novinarski konferenci napovedal Nehammer, pritrditi pa jim bodo morali še koalicijski Zeleni, saj bodo zanje potrebne spremembe zakona o zveznih ministrstvih, piše APA.